Közösségi oldalak

Sport

Budapesten tartott közgyűlést a kick-box szakszövetség

Budapesten, 2023. január 21-én közgyűlést tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség, amelyen a megjelentek elfogadták az előző év kapcsán tartott elnöki és szakágvezetői beszámolókat.

A tagok emellett megszavaztak egy kötelezettségvállalást is, amellyel a klubok a sportág idei egyik legfontosabb eseményén, az Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó Európa Játékokon a kick-box versenyek zavartalan lebonyolításához adnak támogatást.

A közgyűlésen először az MKBSZ elnöke, Galambos Péter adott tájékoztatást a 2022-es esztendő legfontosabb történéseiről. A közgyűlésen a tagok elfogadták a tavalyi évet érintő szakági beszámolókat, valamint egyeztették a 2023. évi versenynaptárat, és meghatározták a magyar bajnokságok megrendezésének időpontját. A beszámolók során a formagyakorlat szakág szövetségi kapitánya,Puravecz Péter, az orosházi Contact Kick-box,Thai-box Harcművész Egyesület is elemezte a rendkívül sikeres 2022 év történéseit. A szövetség elnökségének is a tagja, csakúgy, mint a füzesgyarmati Gasparik Róbert és a békéscsabai Debreczeni Dezső.

Az elfogadott, rendkívül zsúfolt éves versenynaptárban a Békés Megyei harcművész Szövetség klubjai két versenyt rendezhetnek meg. Április elsején, csakúgy, mint tavaly Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre az Általános és Középiskolás Kick-box diákolimpia Döntő. Június 24-én pedig Battonyán, a helyei Barátság SE rendezi meg a Barátság Kupa nyílt ITF taekwon-do országos versenyt, amely szintén hagyományos, és több kick-box klub versenyzője és el szokott indulni rajta.

A megtartott közgyűlés befolyásolja a Békés Megyei Harcművész Szövetség tevékenységét is, hiszen ennek tudatában alakítja ki éves megyei eseményprogramját is. A szövetség február 4-én, szombaton tartja éves, hagyományos közgyűlését a Békéscsaba-Fényesi Aikido Dojo-ban. A klubok már megkapták mind a meghívót, mind a szövetség tevékenységét összegező beszámolót. Azok a megyei klubok, amelyeknek a központja Békés megyében van és szeretnének a szövetséghez csatlakozni, keressék Gregor László elnököt: +36-70/331-55-74