Közösségi oldalak

Sport

Vereséggel kezdte második NB III-as idényét a Körösladány

Fotó: Kovács-Goda József

Vereséggel kezdte második NB III-as évét a Körösladány MSK labdarúgócsapata. A sárrétiek játékban nem maradtak alul a DVSC II elleni vasárnapi premieren, a helyzetkihasználáson azonban javítaniuk kell, mert emiatt nem jutott számukra pont, holott a teljesítményük alapján rászolgáltak volna.

Az első félidő ladányi mezőnyfölényt hozott, Wéber szabadrúgása okozott is fejtörést hazai oldalon, de a kapusról kipattanó labdát „eltakarították” a védők. A debreceniek tulajdonképpen az első helyzetüket góllal zárták a 20. percben, bár Horváth találatához Fortuna is kellett, 1–0. Ezt követően volt még egy ziccerük, a folytatásban azonban változatlanul a vendégek kezdeményeztek többet, igaz a kapu előtt elfogyott a tudományuk.

A második félidőben is a hazaiak térfelén pattogott többet a pettyes. A piros-fehérek jól megszervezték a védelmüket, így nem sok teret hagytak a ladányi támadóknak, az egyik kontratámadásukat pedig kapufával zárták. Az utolsó negyedórára a friss emberek révén fokozta a nyomást a sárréti gárda, de erőfeszítései nem jártak eredménnyel.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Debreceni VSC II–Körösladány MSK 1–0 (1–0)
Debrecen, 250 néző
Vezette: Valu Tibor (Elek Balázs, Tóth Ádám).

Debrecen II: Erdélyi – Kusnyir, Tordai, Fábián, Fűzfői – Takács, Sárosi, Zahuczky, Horváth Z. (Székelyhidi, 80.) – Rácz (Batai, 66.), Bökönyi (Saná Gomes, 90.). Vezetőedző: Máté Péter.

Körösladány: Kertész – Talpalló Á., Zelenyánszki (Farkas J., 83.), Wéber, Bakk (Illés, 76.) – Pusztai, Ruzsa – Csicsely (Urbán, 76.), Burai (Kisari, 83.), Czirok – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Horváth Z. (20.).

Ekker Attila: – Jól léptünk a meccsbe, az első negyedórában domináltunk. Később kiegyenlített lett a játék, ebben az időszakban kaptuk a gólt, ami nem törte meg a csapatot. A második félidőre mindent egylapra feltéve támadtunk, talán egy kaput eltaláló lövése volt az ellenfélnek, mi viszont nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeinket. Pozitív a jövőre nézve, hogy játékban megérkeztünk az osztályba.