Közösségi oldalak

Sport

Vereség az utólsó hazai mérkőzésen a bajnok ellen

Vereség az utólsó hazai mérkőzésen a bajnok ellen

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó előtti játéknapján az aranyérmes riválisát fogadta a Füzesgyarmati SK együttese. A sárrétiek korán jelentős hátrányba kerültek, de az még ledolgozták, a meccs legvégén kapott gólra azonban már nem tudtak válaszolni, így hiába küzdöttek nagyot, végül pont nélkül maradtak, pedig a teljesítményükkel egyre mindenképpen rászolgáltak volna.

Két védelmi megingást kihasználva bő negyedóra múltán tekintélyes előnyt szerzett a bajnokcsapat. A 16. percben Kovács D. tört előre a jobb szélen, két védő között kapura tudott húzni és az ötös sarkáról lőtt a bal alsó sarokba, 0–1. Röviddel ezután Oltean passzolt el egy labdát a középpályán, a labda a bal szélen felbukkanó Nagy J. elé került, aki kettőt tolt rajta, majd 15 m-ről kilőtte a bal alsó sarkot, 0–2. Amilyen „sűrűn” jöttek a barcikai találatok, olyan gyorsan jött a válasz is a hazaiak részéről. A 26. percben Cigan balról centerezett középre, ahol az érkező Popescu öt méterről fejelt a hálóba, 1–2. Négy minutával később Achim Ádám a tizenhatos jobb csücskéről ívelt a kapu elé, ahol Popescu közelről a bal felső sarokba bólintott, 2–2. A vendégek edzője nyomban le is cserélte a két hibázó szélső védőjét!

Popescu (30) két találata sokáig bizakodásra adott okot. Fotó: Erdős Csaba

Csapata magas fordulatszámon pörgette a második játékrészt is. Ennek megfelelően végig nyomás alatt játszott a Gyarmat, de a védelmét jól megszervezte. Akadtak lehetőségek a vendégek előtt, de igazán komoly helyzetük nem volt. Még akkor sem, amikor a hazaiak fáradni látszottak a nagy iram következtében. A hazai szurkolók a megváltó sípszót várták, amikor a csereként beszálló Kristófi a tizenhatos bal csücskéről a bal felső sarkába tekert, ezzel mindhárom pontot begyűjtve a csapatának.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Kazincbarcika SC 2–3 (2–2)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Popescu (26., 30.), ill. Kovács D. (16.), Nagy J. (18.), Kristófi (90.).

Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim Á., Raducu, Lippai, Pataki – Oltean – Achim S., Bartók (Bukor, 73.), Hussein (Borbély, 66.), Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.
Kazincbarcika: Megyeri – Kréti (Schildkraut, 38., Kristófi, 75.), Dvorschák, Nagy J. (Szabó B., 75.), Székely (Szemere, 38.) – Kovács D., Ur, Sütő, Heil – Ádám (Keményffy, 91.), Pálinkás. Vezetőedző: Varga Attila.

Boros Tibor: – A meccs előtt és aközben hoztam két rossz döntést, emiatt vereséget szenvedtünk, de még a saját kezünkben van a sorsunk, hogy a klub jövője szempontjából is fontos legminimálisabb célt elérjük.