Közösségi oldalak

Sport

Hazai győzelmével megtartotta NB II-es tagságát a Békéscsaba 1912 Előre

A Békéscsaba másodosztályú alakulata a bajnokság záró körében megnyerte a III. Kerületi TVE elleni kiesési rangadót, ezzel biztosította jövő évi tagságát is.

17. perc: A villámgyors Máris Dominikot szöktették a jobb oldalon, aki kilépett két védő közül, majd a tizenegyes pontig kifutó Balázs kapus mellett 14 méterről a hosszú sarokba gurított, 1–0.
35. perc: Birtalan a tizenhatos bal csücskétől ívelt a hosszú sarok felé, Winter lábbal még hárított ám a labda Barczi a röviden álló elé került, aki éles szögből kapuba gurított, 1–1.
42. perc: Puskás jobbról ívelte a tizenhatoson belülre, Ilyés megcsúsztatta a labdát, az érkező Lukács Raymond pedig az ötös vonaláról a jobbra vetődő kapus helyére fejelte azt, 2–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–III. Kerületi TVE 2–1 (2–1)
Békéscsaba, 2230 néző
Vezette: Vad II István (Kóbor Péter, Bornemissza Norbert).
Gólszerző: Máris (17.), Lukács R. (42.), ill. Barczi (35.),
Sárga lap: Lukács R., (37.), Bora (68.), Puskás (72.), ill. Kulcsár D. (14.).

Békéscsaba: Winter – Puskás (Hodonicki, 73.), Farkas M., Bora, Fazekas – Horváth P., Zvara, Kitl, Máris (Mikló, 66.) – Ilyés (Tóth D., 93.), Lukács R. (Pantovics, 66.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

III. Kerület: Balázs – Kulcsár D., Erdei, Szalai V., Fejes, Bekker (Mikitishin, 68.) – Köböl, Egerszegi (Remili, 76.), Daróczi (Borvető, 52.) – Barczi, Birtalan (Schuszter, 76.). Vezetőedző: Pintér Attila

Brlázs István Gábor: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kiharcolni a bennmaradást. Nagyszerű focihangulatban nyertünk, a csapat kitette a szívét a pályán. Óriási kő esett le a szívemről!

Pintér Attila: – A játékosok mindent elkövettek azért, hogy jó mérkőzést játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset, de ilyen gólokat nem lehet kapni ezen a szinten. A Békéscsaba helyzet nélkül tudott két gólt lőni, mi pedig nem tudtunk élni a lehetőségeinkből.