Közösségi oldalak

Sport

Vasas elleni győzelemmel indított az NBIII-ban a Körösladány

Fotó: Vasas FC

Idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Körösladány MSK NB III-as labdarúgócsapata. Ekker Attila alakulata változatos mérkőzésen múlta felül a tehetséges fiatal játékosok sorát felvonultató Vasas tartalékjait, ezzel pedig tovább ostromolja a Keleti csoport dobogóját.

Ladányi szemszögből nem is kezdődhetett volna jobban a találkozó, hiszen a 9. percben már két góllal vezettek a fővárosban. Csicsely előbb értékesített egy büntetőt, amit a hazai kapus hozott össze, aki „elütötte” a kiugró Czirokot, majd másfél perccel később egy szabadrúgást varázsolt Zelenyánszki fejére, aki 10 méterről a jobb felső sarokba bólintott. A sokkból felocsúdva a Vasas fiataljai kiegyenlítetté tették a játékot, a félidő derekát átlépve pedig a szépítés is összejött nekik. A 26. minutában Rab a saját térfeléről vágta előre a labdát, amire Riesz csapott le és 19 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Ezt követően kisebb lehetőségek adódtak mindkét kapu előtt, az újabb gólra azonban az utolsó percig kellett várni. Ekkor a hazaiak gyakorlatilag „lekoppintották” a szépítő találatukat, csak éppen Mamusits volt a befejezőemberük, aki 15 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

Lendületesen kezdte a második játékrészt a vendégcsapat, mégis a Vasas járt közelebb az újabb gólhoz, de Varga D. 19 méteres lövése a felső lécről pattant a mezőnybe. Két perccel ezután a frissen csereként beálló Farkas János harcolt ki újabb tizenegyest, amit saját maga értékesített, kipókhálózva a jobb alsó sarkot. Az utolsó húsz percben a ladányiak az előnyük óvását tartották elsődlegesnek, a házigazdákból viszont kiveszett az első félidei lendület, így nem tudták befolyásolni az eredményt, noha Varga D. 18 méteres lökete a végén még okozott némi riadalmat.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Vasas FC II–Körösladány MSK 2–3 (2–2)
Budapest, 100 néző
Vezette: Horváth Patrik (Gordos Árpád Mihály, Gergely Márton).
Gólszerző: Riesz (25.), Mamusits (44.), ill. Csicsely (7. – 11-esből), Zelenyánszki (9.), Farkas J. (69. – 11-esből).

Vasas: Bánfalvi – Hosszú, Puskás, Szunyog (Varga D., 60.) – Farkas B., Rab, Pócs (Szabó B., 76.), Farkas J. – Mamusits, Riesz (Herrich, 60.), Kovács D. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Körösladányi MSK: Kertész – Malkócs, Wéber, Bakk (Jánovszki, 65.), Illés – Zelenyánszki (Farkas J., 65.), Ruzsa – Czirok, Csicsely, Burai (Kisari, 85.) – Cservenák (Szántó B., 85.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Ekker Attila: – Gyorsan vezettünk kettő-nullra, ami talán annak köszönhető, hogy fejben rákészültünk a rossz körülményekre. Érződött, hogy labdaszerzés után az ellenfelünk remekül indul el a kapunk felé, ebből voltak gondjaink az első félidőben. Ugyanakkor a folytatásra rendezték a sorokat a fiúk, és talán ennek köszönhetően is megérdemelten nyertünk.