Közösségi oldalak

Sport

Gól nélküli döntetlen a listavezető otthonában

Pataki Zalánék rövid pórázon tartották a veszélyes zuglói támadókat. Fotó: Daru Andrea

Pontot szerzett az őszi bajnok ellen a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárrétiek a vasárnapi tavaszi nyitányon odahaza fogadták a Keleti csoportot 13 pontnyi előnnyel vezető BVSC-Zugló együttesét, amely az őszi körösladányi mérkőzése után másodszor maradt gólképtelen.

Az első félidőben a szél által támogatott fővárosi együttes birtokolta többet a labdát, de a kapura nem jelentett különösebb veszélyt. A gyarmatiak a biztonságot tartották szem előtt, jól zárták le a pálya védő harmadát, és egy-egy ellenakcióra is képesek voltak. Ők hagyták ki a félidő legnagyobb lehetőségét is a 19. percben, amikor Popescu fejese a kapuvasról landolt Kovács kapus kezébe.

Szünet után az első negyedórában kezdeményezőbb volt a hazai együttes, a mély talajon azonban nem tudott helyzeteket kialakítani. Aztán átvette az irányítást a BVSC, de hasonló okokból képtelen volt érvényre juttatni a technikai fölényét. Akadt egy komoly lehetőség a támadójuk előtt, de az 7 méterről fölé durrantott egy szöglet utáni kavarodásnál. Összességében a lelkes és szervezett FSK rászolgált a pontra a listavezetővel szemben, amely egyelőre elmaradt az őszi formájától.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–BVSC-Zugló 0–0
Füzesgyarmat, 200 néző
Vezette: Szigetvári Márk (Hovanecz Máté László, Kövér Tamás).

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim Á., Raducu, Urbanowski, Pataki – Bódis, Achim S. Kis Sz., Szilágyi Márton (Soós, 65.) – Szabó B. (Bartók, 75.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

BVSC: Kovács B. – Májer, Benkő-Bíró, Bak (Kesselbauer, 86.), Nagy J. – Szilágyi Máté (Király, 86.), Szalánszki (Horváth R., 75.) – Tóth K. (Gergely, 71.), Kelemen (Vernes, 71.), Tamási – Tóth L. Vezetőedző: Urbán Flórián.

Boros Tibor: – A meccs előtt aláírtam volna a pontszerzést, amit a mérkőzés után is elfogadok.