Közösségi oldalak

Sport

Kyokushin karate tábor Bucsán

Apák és fiúk egy képen: (balról) ifj. Zsiga Zsolt, Shihan Zsiga Zsolt, Shihan Gyarmati Imre, ifj.Gyarmati Imre kyokushin karate mesterek

A hétvégi, igen csak mozgalmas Békés megyei harcművész program fontos részét képezte az a kyokushin karate szeminárium, amit Bucsán rendezett meg Sensei ifj. Gyarmati Imre IV. DAN, a Bucsai Kyokushin Karate Klub vezetője.

Nagyon fontos az, hogy a különböző kyokushin karate szövetségekhez tartozó klubok tagjai időként közös rendezvényeken is részt vegyenek, találkozzanak, hiszen minden szervezetnek a lényegét a küzdősportok ezen műfaja adja. A bucsai ilyen volt.

Mint a fő szervező elmondta, az IKO Matsushima Karate Szövetség Fight tábora zajlott Bucsán. A kétnapos eseményen 27 bentlakásos és 24 bejáró karatés edzett. Az erőnlét fejlesztése, a technika csiszolása, páros gyakorlatok, knock-down küzdelmek, valamint a K-1 szabályrendszer sajátosságai adták a tábor fő anyagot. Mutatta a képzés magas színvonalát, hogy hét válogatott is jelen volt a Matsuhima szövetségből. Sátoraljaújhely, Budapest Senshi, Miskolc, Ráckeve, Karcag, Kisújszállás, Bucsa és Orosháza településekről jöttek a résztvevők.

Az IBK karate válogatottja is képviseltette magát, az orosházi Sensei ifj. Zsiga Zsolt személyében. Mindenki megtett mindent, edzésre „kiéhezetten” jött, nagyon várta már a szemináriumot, amely rendkívül sikeres volt. A megnyitón az édesapa, Shihan Gyarmati Imre VI. DAN köszöntötte a megjelenteket és megtisztelte részvételével a gárdát az orosházi Shihan Zsiga Zsolt VI. DAN. is. A szakmai munkát Sensei ifj. Gyarmati Imre, mint a válogatott segédedzője vezette, Sempai ifj. Gyarmati István II. DAN segítségével. A tábor jól szolgálta a felkészülést a közelgő, horvátországi versenyre is.

Gregor László