Közösségi oldalak

Sport

Újabb hazai siker Körösladányban

Fotó: Kovács-Goda József

Újabb fontos mérkőzést vett sikerrel az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában a kiesés elkerüléséért küzdő körösladányi csapat. A sárrétiek a pontvadászat 34. fordulójában a Taksony ellen nyertek alsóházi rangadót, újabb sikerükkel 2 pontra közelítették meg a már bennmaradást érő helyen álló Dunaújvárost.

Hatalmas taksonyi lehetőséggel indult a meccs, de üggyel-bajjal szögletre mentettek a hazaiak. A folytatásban a ladányiak átvették a játék irányítását, de csak nehezen tudtak utat törni maguknak a kapuig, mert a vendégek szervezetten, rendkívül kellemetlen stílusban küzdöttek. A 20. percben így sem kerülhették el a sorsukat. Mácsai szabadrúgását Szabó Ákos fejelte le Ruzsa elé, aki sarokkal Szántó elé tette, a védő pedig közelről nem hibázott, 1–0.

A látogatók csak ritkán jutottak el a tizenhatosig, de az egyik ilyen esetnél szabadrúgást harcoltak ki a 32. percben, amiből Bogár egyenlített, 1–1.

Ez az állapot sem tartott sokáig, mert 6 minutával később Mácsai stílusosan hasonló módon válaszolt, 2–1. A félidő hajrájára lendületbe jöttek a hazaiak, a 41. percben megnyugtatóvá tették a vezetésüket Szántó révén, aki a kapus által elé ütött labdát rúgta a kapuba, 3–1.

Szünet után egy ideig a küzdelem dominált a pályán. Az első lehetőséget az 57. percben Bogár lökete jelentette, amely a felső lécen csattant. A hazaiak az utolsó 20 percre kezdtek el igazán kibontakozni, amikor fáradni látszott az ellenfél. Sorozatban jöttek is az újabb gólok. Burai a 73. és 74. percben kétszer is eredményes tudott lenni, előbb Kisari bepasszát értékesítette (4–1), majd Czirok lefejelt labdájával robogott a kapuig (5–1).

Folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégeket a ladányi csapat, a 79. percben Németh lépett ki és a kapus mellett is elhúzta a labdát, úgy lőtt a hálóba (6–1). Ezt követően egy 17 méteres szabadrúgásnál a felső léc hárított Horváth kapus helyett, a 89. percben Szabó Ákos pontos passzát a nagyon elemében lévő Szántó kotort a kapuba (7–1).
Amíg bírta erővel a Taksony, sok borsot tört a hazaiak orra alá, a végjáték azonban már ladányi örömjátékot hozott.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Taksony SE 7–1 (3–1)
Körösladány, 110 néző
Vezette: Újhelyi Tamás (Kövér Tamás, Takács István).
Gólszerző: Szántó (20., 41., 89.), Mácsai (38.), Burai (73., 74.), Németh (79.), ill. Bogár (32.).
Jó: Szántó, Mácsai, Zelenyánszki, Ruzsa, Burai, ill. Bogár, Fekete M.

Körösladány: Ivicsevics – Szabó V., Szabó Á., Szántó, Rádai (Talpalló, 75.) – Ruzsa, Pusztai (Zelenyánszki, 59.) – Burai (Gyomai, 82.), Mácsai, Kisari – Czirok (Németh, 75.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Taksony: Horváth D. – Torkos, Bogár (Fekete B., 72.), Bacskai, Cseri – Vekker, Lengyel (Félegyházi, 68.), Fekete M., Király – Szabó N., Fekete O. Vezetőedző: Mink Olivér Mátyás.

Futaki Krisztián: – Azt a játékszínvonalat, amit hoztak a fiúk az elmúlt mérkőzéseken, attól ma elmaradtunk, de hozzáállásban és eredményességben rendben voltunk.