Közösségi oldalak

Sport

Újabb hazai győzelem Körösladányban

A ladányiak újabb értékes győzelemmel tartották életben a téli dobogós álmukat, ami újoncként igazi bravúrnak számít. Fotó: Erdős Csaba

Újabb hazai sikerével folytatja dobogós ostromát a körösladányi csapat az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A sárrétiek a 17. forduló keretében hazai pályán múlták felül a Hatvant, és pontazonossággal szorulnak a harmadik helyen tanyázó Karcag mögé.

Egy távoli hatvani kapufa jelentette a meccs első momentumát a 6. percben, azután viszont küzdelmes mezőnyjátékkal telt az idő, kevés helyzettel. A labdát többet birtokló hazaiak a 32. percben szerezték meg a vezetést. Malkócs ívelt kapu elé egy szabadrúgást, Papp erős lövése kipattant Sándor kapusról, Farkas eszmélt és közelről bekotorta a labdát. Még szünet előtt tovább növelte előnyét a Körösladány. A 41. percben Czirok lövése pattant ki a vendségek hálóőréről, Farkas ezúttal is jókor volt jó helyen és az üresen maradt kapuba tessékelte a játékszert.

A második félidő hazai tűzijátékkal indult. Csicsely a kapufát, Farkas a kapust találta el nagy helyzetben, majd Czirok dönthette volna el a meccset, aki Sándort is elfektette, az üres kapu helyett azonban az oldalhálóba lőtt. A sok kimaradt lehetőség után a semmiből szépítettek a látogatók. A 65. percben egy baloldali beadásnál Sármány maradt egyedül a hosszún, aki nem hibázott. Belelkesedtek a hatvaniak, szorongattak. Kellett néhány perc, mire magukra találtak a ladányiak, de a végjáték már az övék volt. A 79. percben pedig le is zárták a meccs érdemi részét. Czirok tört be a tizenhatoson belülre, hátulról elsodorták, a büntetőt pedig Csicsely értékesítette.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–FC Hatvan 3–1 (2–0)
Körösladány, 280 néző
Vezette: Németh Gergely (Deme Rajmund, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Farkas J. (32., 41.), Csicsely (79. – 11-esből), ill. Sármány (65.).

Körösladány: Szabó Marcell – Talpalló (Cservenák, 46.), Zelenyánszki (Szántó B., 89.), Illés (Bakk, 66.), Szántó M. – Papp D., Ruzsa – Czirok, Csicsely (Palik, 85.), Malkócs – Farkas J. (Burai, 66.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Hatvan: Sándor – Barthel, Bárkányi (Labát, 89.), Kitl, Tarnóczi – Karácsony, Panyi (Szabó B., 75.), Tarjáni, Dinka – Mundi (Szanku, 66.), Sármány K. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Ekker Attila: – Nagyszerűen előkészített pályán játszhattunk egy sportszerű ellenféllel szemben, jó játékvezetés mellett. Ha a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jobban koncentrálunk, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, viszont a bekapott gólt követően akár meg is szorongathatott volna bennünket a Hatvan. Rendezni tudtuk a sorainkat, így a meccs vége is a miénk volt.

Videó: Sportklub