Közösségi oldalak

Sport

Újabb fontos mérkőzésen szenvedett vereséget a Békéscsabai Előre NKSE

A meccs legeredményesebb embere, Varga Emília sok fejtörést okozott a csabai lányoknak. Fotó: Facebook/NEKA

Újabb kiemelt fontosságú bajnoki mérkőzésen szenvedett vereséget a Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata. A lilák a NEKA vendégeként kiélezett első félidőt vívtak, de szünet után nehezen vették fel a megfelelő fordulatszámot, és az akadémisták ekkor szerzett előnyét képtelenek voltak ledolgozni.

A két együttes az elmúlt év során három szoros tétmérkőzést is megvívott egymással, most is nagy csatára volt kilátás. A NEKA dobta az első két gólt, de gyorsan érkezett a válasz is Marija Agbaba és Andróczki Flóra révén. Innen tovább a 20. percig hol a hazaiaknál volt a minimális vezetés, hol egyenlített a Békéscsaba. Időközben a bosszantóan sok technikai hiba és pontatlanság miatt becsúszott egy 6 minutás „üresjárat is”. Bohus Bea 8–8-as állásnál időt kért, hogy megnyugtassa tanítványait, Vámosi Panna találatával ezt követően mégis először vezetett a Békéscsaba, A szünetig egyik fél sem tudta lerázni a másikat, döntetlennel térhettek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején 5 és fél percig nem találták a kapuba vezető utat a vendégek, a házigazdák ellenben négyszer is betaláltak Szabó Dórának, illetve a gyorsan visszacserélt Marina Razumnak. Gyimesi Kitti duplájával szaporázta az Előre, de a másik oldalon Uhrin Lili is ellenállhatatlannak bizonyult, így a meccs utolsó harmadára ötgólos előnyt épített ki a NEKA. Marija Agbaba ekkor még „riadót fújt, átlövéseivel 22–19-re sikerült felzárkózni, de a meccs végjátéka újra a házigazdákról szólt, akik a második félidő alapján megérdemelten nyerték a fontos mérkőzést.
Vereségével a Békéscsaba az egyetlen pont nélküli csapat maradt a mezőnyben.

B.M.


NB I-es női kézilabda-mérkőzés

NEKA–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 26–21 (12–12)
Balatonboglár, 250 néző
Vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor István.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 5/4.

NEKA: ZAJ – Gém 2, Kovalcsik, Juhász K., VARGA E. 9 (6), Csíkos 2, SZABÓ A. 4. Csere: Wéninger (kapus), Ferenczy 2, Zsembery, Molnár D., Horváth P. 1, Szabó L. 1, Kellermann 1, Csata, UHRIN 4. Edző: Bohus Bea.

Békéscsaba: Razum – Kukely, Gyimesi 2, Mayer 1, Bucsi 2, M. Agbaba 7 (2), Andróczki 2. Csere: Szabó D. (kapus), Borbély, Giricz 1, Horváth G., Vámosi 4 (2), Termány 2, Török, Bencsik. Vezetőedző: Papp Bálint.

Az eredmény alakulása. 7. p.: 4–3; 13. p.: 4–4; 20. p.: 8–8; 25.p.: 10–11; 35. p.: 16–12; 39. p.: 17–15; 42. p.: 20–15; 51 p.: 22–19; 58. p.: 26–19.

Bohus Bea: – A mérkőzés kulcsa a védekezésünk volt. A második félidőben egy rögtönzött formációt találtunk ki, amiből jól jöttünk ki. Sok extra teljesítmény volt ma, ez is hozzájárult a sikerhez.

Papp Bálint: – Gratulálok a NEKA csapatának, a második félidő alapján megérdemelten nyert. Az első játékrészt szoros csatát hozott, szünet után egyértelműen jól kezdett a NEKA, onnantól kezdve uralta a meccset. Nálunk a kapuból sem jött annyi támogatás, mint a hazaiaknál.