Közösségi oldalak

Sport

Továbbra is 100%-os a Békéscsaba Előre

Mikló Roland ezúttal is a lilák egyik legjobbja volt. Fotó: Jenei Péter

A bajnokság szerdai 5. fordulójában is megőrizte hibátlan teljesítményét a Békéscsaba 1912 Előre együttese, amely a Dél-keleti csoport sereghajtóját látta vendégül, és győzte le háromgólos különbséggel. A csabai gárda végig nagy fölényben volt, de a kimaradó helyzetek miatt csak a végjátékban tudták egyértelművé tenni a megérdemelt sikerüket.

A találkozó elején a még pont nélkül álló vendégek kulturált játékkal lepték meg a hazaiakat. Bár védekezésre kényszerültek, próbálták becsülni és megjátszani a labdát. Negyedóra után már helyzetekre is futotta az Előre részéről, a 26. percben pedig Fazekas révén gólra váltotta fölényét. Bő félóra után Mikló lőtt közelről a kapuvasra, pedig már gólt kiáltottak a szurkolók, de az újabb gól a nagy fölény ellenére sem született meg ebben a félidőben.

Szünet után folytatódott a csabai egykapuzás, az 53. percben mégis Pósernek kellett bravúrt bemutatnia. Aztán Fadgyas is bemutatta, miért NB I.-es hálóőr, a 61. minutában Vólent lábáról szedte le a labdát a kapu torkában. Nagy fölényben játszott a Békéscsaba, a vendégeknek csak momentumaik voltak, de a kapujukat jól védték, ezzel pedig nyílttá tették a meccset. Egészen a 86. percig, amikor a csereként beállt Sármány megtörte a jeget, majd nyomban egy kapufával is megtoldotta azt. A végére hitevesztetté vált a Kecskemét, ezt még Bora is kihasználta a hosszabbításban, beállítva csapata őszi legnagyobb bajnoki sikerét.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Kecskeméti TE II. 3–0 (1–0)
Békéscsaba, 520 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Dobos Dávid, Aczél Tibor).
Gólszerző: Fazekas (26.), Sármány (86.), Bora (91.).

Békéscsaba: Póser – Komáromi, Fazekas, Albert, Bora – Futó (Hodonicki, 78.), Váradi (Mihály, 59.), Pintér (Geiger, 78.), Mikló – Ilyés (Sármány, 59.), Vólent (Zádori, 82.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Kecskemét II.: Fadgyas – Szamosi, Hatvani (Kárpáti, 84.), Grünwald, Kovács P. – Györgye, Ladányi – Goretich G., Artner (Fődi, 67.), Kovács K. (Jászai-Deák, 59.) – Horváth M. (Majoros, 59.). Vezetőedző: Virágh Ferenc.