Közösségi oldalak

Sport

Tíz emberrel is döntetlent játszott idegenben a Füzesgyarmat

Fotó: Erdős Csaba

A tizedik bajnoki mérkőzésén a negyediket zárta gól nélkül a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárrétiek a Kisvárda tartalékjai vendégségében szereztek pontot úgy, hogy a meccs utolsó negyedét 10 emberrel játszották végig.

A több tapasztalt élvonalbeli labdarúgót visszajátszató házigazdák folyamatosan nyomás alatt tartották a gyarmatiakat az első 20 percben, komoly helyzetet azonban csak egyszer tudtak kialakítani, ami zúgó felső léccel zárult. A vendégek a félidő derekát átlépve tudtak huzamosabb időre „kiszabadulni” a szorításból és Molnár Márkó révén akár a vezetést is megszerezhették volna, aki nagy szóló végén pár centivel a kapu mellé lőtt ordító ziccerben. Ettől kezdve már nem csak Fildan kapusnak volt munkája, hanem a kollégájának is, igaz gólt ígérő lehetőség egyik oldalon sem akadt.

A pihenőt követően is a házigazdák kezdtek jobban, ám a kezdeti lendületük hamar alább hagyott. A gyarmatiak a széleken felépített gyors akciókkal próbáltak operálni, melyek lényegesen több veszélyt hordoztak magukban. Molnár Márkó újabb két alkalommal állt a kapussal szemben, de mindkét ziccerét elhibázta. A félidő közepén Borbély Zsombor elkerülhető második sárga lapja átírta a meccs forgatókönyvét. Ettől kezdve érthetően az eredmény óvása volt az elsődleges gyarmati részről. Ezt meg is oldották, még sem lehettek maradéktalanul boldogok, mert egy lövés blokkolása következtében elveszítették egyik legjobbjukat, a térdsérülést szenvedő Oltean Sergiut.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Kisvárda Master Good II–Füzesgyarmati SK 0–0
Kisvárda, 120 néző
Vezette: Leél-Őssy Ádám (Punyi Gyula, Gordos Árpád Mihály).
Piros lap: Borbély (68.).

Kisvárda II: Németh – Czene (Bokor, 89.), Králik, Rubus, Sikorszki – Szőr, Szentes (Abov, 63.) – Gosztonyi (Kirjuhin, 89.), Czérna (Vass, 76.), Lucas – Nagy M. K. Edző: Kocsis János.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu, Pataki (Márkus, 87.) – Oltean (Szántó, 80.), Achim Á. – Karikás, Borbély, Molnár M. (Szilágyi, 87.) – Popescu (Hussein, 72.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Önmagában az a tény, hogy az ötödik meccsünkön sem kaptunk gólt, pozitív visszajelzése a csapat stabilitásának. A védekezésünk adott, de az is ténykérdés, hogy a helyzetkihasználásunk az NB III-ban soha nem volt még ilyen botrányos szinten. A mai mérkőzés összképét nézve, a döntetlen reálisan fedi a látottakat.