Közösségi oldalak

Sport

Magabiztos győzelem Hidasnémetiben

Magabiztos idegenbeli sikerrel folytatta bajnoki szereplését a Békéscsaba 1912 Előre II labdarúgócsapata, amely az NB III-as bajnokság 10. fordulójában a hozzá hasonlóan újonc Hidasnémeti otthonából szállította le a három pontot. Sikerével a lila-fehér alakulat megerősítette a tabellán elfoglalt 6. helyét és faragott az előtte állókkal szembeni hátrányból.

A békéscsabaiak támadólag léptek fel és kezdettől csak az volt a kérdés, hogy mikor veszik be Szalma kapuját. A nyomás a félidő közepén érett góllá, amikor két perc alatt kétszer is villantak a lila támadók. A látogatók a játék minden elemében fölé nőttek a Hidasnémetinek, amely csak ritkán tudott eljutni Laky kapujáig, Ilyés viszont a harmadik találattal már a szünetig pontot tett a meccs érdemi részére.

Magabiztos előnyük birtokában némileg visszavettek a folytatásra a békéscsabai fiatalok. Így is többet kezdeményeztek, de mindenki maga szeretett volna újabb gólt elérni, emiatt valamennyi helyzet kimaradt. Az i-re a pontot végül Ilyés Tamás tette fel nem sokkal a vége előtt, a végeredmény hűen tükrözi a két gárda közötti „szintkülönbséget”.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Hidasnémeti VSC–Békéscsaba 1912 Előre II 0–4 (0–3)
Hidasnémeti, 140 néző
Vezette: Mencsik László (Kurinka Béla, Derda Dominik Kolos).
Gólszerző: Bónus (21.), Oláh Á. (22.), Ilyés (39., 88.).

Hidasnémeti: Szalma – Zagiev (Tucsa, 46.), Czető (Bogdán, 63.), Molnár M. (Borai, 84.), Tóth K. – Varjas L., Tóth D. – Szurdok (Riznicsenkó, 59.), Molnár M., Zsiga, Pogonyi (Szalóczy, 46.), Zavodni – Menougong. Csapatvezető: Török András.

Békéscsaba II: Laky – Szabó Zs. (Bukor, 77.), Czvalinga, Szabó Cs., Styecz – Hodonicki, Varga T. (Kasik, 67.), Zvara (Farkas Á., 67.), Bónus (Váradi, 58.) – Ilyés, Oláh Á. (Tóth P., 67.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – Kezdetben kimaradtak a nagy lehetőségeink, de a szünetre így is megnyugtató előnnyel mehettünk az öltözőbe. A második játékrész során a győzelmünk nem forgott veszélyben, de az öncélú játékunk miatt csak a legvégén tudtunk újabb gólt elérni. Örülök a győzelemnek, és hogy azt kapott gól nélkül tudtuk lehozni.