Közösségi oldalak

Sport

Tiszafüreden nyert a Békéscsaba 1912 Előre

Ilyés Tamás második félidei duplája jelentette a különbséget a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata javára, a Keleti csoport második fordulója keretében megvívott szerdai tiszafüredi mérkőzésen. Az újonc lila-fehér alakulat a helyzetek alapján nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna.

Kifejezetten erősen kezdett a csabai gárda. A találkozó elején az Oláh ellen elkövetett szabálytalanságot Szabó Zsombor váltotta gólra büntetőből, majd röviddel később egy beadást Hodonicki fejjel juttatott a kapuba. A hazaiak gyorsan magukhoz tértek a sokkból, és félórányi játék után ledolgozták a hátrányukat. Az ígéretes helyzetek alapján a csabaiaknak kellett volna előnnyel fordulniuk, de a legnagyobb lehetőségeik is kimaradtak.

A második félidő elején Harsányi 11-est hibázott, a szünetben beálló Ilyés viszont sokkal pontosabban célzott, ráadásul kétszer is eredményes volt a rendelkezésre álló időben, ezzel pedig értékes három ponthoz juttatta csapatát.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Tiszafüredi VSE–Békéscsaba 1912 Előre II 2–4 (2–2)
Tiszafüred, 200 néző
Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Juhász Szabolcs Olivér).
Gólszerző: Kalóz (17.), Barna V. (29.), ill. Szabó Zs. (7. – 11-esből), Hodonicki (9.), Ilyés (59., 77.).
Jó: Mácsai, Kalóz, ill. Szabó Cs., Ilyés, Zvara, Oláh Á., Hodonicki.

Tiszafüred: Tajti – Háda, Fehér, Vincze, Deli (Nagy O., 61.) – Mácsai, Bartha (Barna B., 78.), Barzsó (Kertész, 84.), Kalóz – Barna V., Harsányi. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Békéscsaba II: Winter – Hodonicki, Szabó Cs., Zvara, Szabó Zs. – Váradi (Styecz, 68.), Balog Zs. (Sipaki, 68.), Bónus (Tóth P., 89.), Kasik (Zelik, 31.) – Oláh Á., Varga T. (Ilyés, 46.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – Remekül kezdtük a mérkőzést, a két gólunk mellett további három ziccerünk volt, de két szarvashibával felhoztuk az ellenfelet. Szünet után kiegyenlítettebb volt a játék, de a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk.