Közösségi oldalak

Sport

Siófokon is csak egy pont

Fotó: Somogyi Hírlap/Németh András

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság szerdai 16. játéknapján eltérő félidők után mentett pontot Siófokon a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata. A lila-fehér gárda védelmét az első félidőben két pontrúgás után verték meg hazaiak fejjel, szünet után viszont ugyanígy egalizált nagy hajrát kivágva. A döntetlennel előrébb nem léphet a tabellán a viharsarki gárda, de megerősítette a 18. helyét, mivel a mögötte álló duó verséggel zárt.

11. perc: Szakály Attila ívelt középre szögletet a jobb sarokból, a beadására Varjas Zoltán érkezett, aki 11-es pont tájékáról Puskást megelőzve fejelt a bal alsó sarokba. Krnács vetődött a labdára, de nem érhette el azt, 1–0.
35. perc: Szakály ezúttal a csabai térfél közepéről végzett el egy szabadrúgást. Az oldalvonal közeléből pontosan emelt az ötösön a kapuval szembe helyezkedő Krausz Raulhoz, aki Hodonicki mellől bólintott a kapu közepébe, 2–0.
79. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba a pálya jobb oldalán, a siófoki térfél közepén. Horváth Péter gyorsan elvégezte, a középre ívelése Máris Dominikot találta meg, aki futtából fejelt a meglepett hazaiak kapujába, 2–1.
90. perc: Puskás reménytelen labdát tartott benn a jobb szélen, az alapvonal közeléből középre kanalazta azt, a rövidre érkezett Hamed Yasin, aki a kapu bal oldalába bólintott, 2–2.

B.M.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

BFC Siófok–Békéscsaba 1912 Előre 2–2 (2–0)
Siófok, 90 néző
Vezette: Gaál Ákos (Horváth Zoltán, Kulman Tamás).
Gólszerző: Varjas Z. (11.), Krausz (35.), ill. Máris (79.), Hamed (90.).
Sárga lap: Varga B. (30.), Dénes (89.), ill. Máris (92.), Zvara (93.).

Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas Z., Debreceni, Varga B. – Szakály A. (Vágó, 86.), Krausz – Balog B. (Dénes, 79.), Eördögh (Major, 86.), Girsik (Nagy-Kolozsvári, 64.) – Horváth P. (Farkas B., 64.). Vezetőedző: Domján Attila.

Békéscsaba: Krnács – Puskás, Fazekas, Bora (Ilyés, 88.), Hodonicki (Mikló, 69.) – Farkas M. – Czékus (Máris, 69.), Zvara, Kitl (Talpalló, 69.), Horváth P. – Lukács (Hamed, 69.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Domján Attila: – A félidőben elhittük, hogy megnyertük a mérkőzést, ennek veszélyére hiába figyelmeztettük a játékosokat. Sajnos ezt a szezon során már többször elkövettük, ráadásul most a cseréink is gyengén szálltak be.

Brlázs István Gábor: – Az első játékrészben bealudtunk, két pontrúgásból kapott góllal jelentős hátrányba kerültünk. A csapat tartását mutatja, hogy a második félidőben vissza tudtunk jönni a meccsbe, amiben nagy szerepe volt a csereként pályára lépő játékosoknak.