Közösségi oldalak

Sport

Ekker Attila: két pontot veszítettünk, mintsem nyertünk egyet

Fotó: Kisvarda FC

Ponttal térhetett haza tarsolyában Szabolcsból a Körösladány MSK NB III-as labdarúgócsapata, amely a bajnokság vasárnapi 16. fordulójában Kisvárdán végzett döntetlenre. Mivel a sárrétieknek több lehetőségük volt és majd egy félidőt emberelőnyben játszhattak, okkal érezhették pontvesztésnek az eredményt.

A ladányiak jól álltak bele a mérkőzésbe, többet kezdeményeztek. A félidő közepétől kiegyenlítetté vált a játék, igaz Papp remek fejese gólt érdemelt volna, de bravúrral védte a hazai kapus. A másik oldalon Kertésznek is minden tudására szükség volt egy esetben, közvetlenül a szünet előtt pedig Farkas fejelt kecsegtető helyzetben kapu fölé.
Kisvárdai ziccer indult a második félidő, Heles közeli lövését lábbal hárította Kertész remek megmozdulással. Ébresztőül hatott mindez a vendégekre, akik két perccel később megszerezték a vezetést. Egy jobb oldalon kivitelezett támadás során Talpalló lőtt kapura, a kipattanó Farkas elé került, aki lekészített Malkócsnak, a szélső pedig 10 méterről lőtt a rövid sarokba. Nehezítette a hazaiak helyzetét, hogy Honcsar hamarosan megkapta a második sárga lapját, mégis egy kontra révén a semmiből tudtak egyenlíteni Szőr révén.

A folytatásban támadásban maradtak a látogatók. Egy pontrúgás után Zelenyánszki lőtt fölé, majd Farkas hibázott ziccerben. A házigazdák szórványos kontrákkal próbálkoztak, amik hordoztak is magukban veszélyt. A ladányiak mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, a lassan szőtt támadásaikat kontrollálni tudták a házigazdák, így végül maradt a döntetlen.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Kisvárda Master Good II–Körösladány MSK 1–1 (0–0)
Kisvárda, 100 néző
Vezette: Urbán Eszter (Punyi Gyula, Tóth Ádám).
Gólszerző: Szőr (58.), ill. Malkócs (48.). Kiállítva: Honcsar (53.).

Kisvárda II: Perehanec – Hricu (Simon, 65.), Szőr, Rubus, Sikorszki – Kirjuhin (Ponomarenko, 59.), Avetiszjan – Czérna, Honcsar, Heles (Puporka, 80.) – Nagy M. K. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Csevenák, 65.), Zelenyánszki, Illés, Szántó M. – Pusztai (Szántó B., 86.), Ruzsa – Papp D., Burai, Malkócs – Farkas J. (Szabó L., 83.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Gerliczki Máté: – Nagyon örülök, hogy ennyire jó volt a hozzáállás. Mindenképpen azt kell kiemelni, hogy most egy pontot nyertünk és nem kettőt veszítettünk. Tíz emberrel is eltüntettük bizonyos szituációkban az emberhátrányunkat, és szerettük volna megnyerni a mérkőzést, amire meg is volt a lehetőség. Ez az egy pont egy jó kiindulópont lehet a hátralévő négy mérkőzésre.

Ekker Attila: – Annak tudatában, hogy milyen szoros a tabella, most úgy érzem, hogy inkább két pontot veszítettünk, mintsem nyertünk egyet. Nem a korábbi hetek minőségben játszottunk, ezért nem tudtuk győztesen elhagyni a pályát.