Közösségi oldalak

Sport

Sima győzelem Székesfehérváron

Az Extraliga alapszakasz első körének zárásaként Székesfehérváron vendégszerepelt a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata. A Vasas mögött második helyen álló csabai együttes nehéz kezdés után a várakozásnak megfelelő, magabiztos győzelmet aratott az újonc MÁV Előre ellen.

Bár az első pontot a BRSE szerezte, a folytatásban a hazaiak domináltak. 12:8-as fehérvári vezetésnél Tóth Gábor lehozta Bagyinka Fannit, így Viktoria Olinyik kezébe került karmesteri pálca. Drpa és Glemboczki pontjaival elkezdték a felzárkózást, a szett közepén fej-fej mellett haladtak a csapatok. A MÁV Előre remekül használta ki a csabai hibákat, az indiszponált Aktas nyitásrontásai is a malmára hajtotta a vizet. A hajrára aztán összeállt a csabaiak játéka és ritmusváltással sikerült megtörniük a lelkesen küzdő ellenfelet.

A folytatásban a szebbik arcát mutatta a vendégcsapat, amely az etap elejétől maximális koncentrációval helyezett nyomást a hazaiakra. Olinyik jól mozgatta a társait, összeállt a védekezés, így markáns különbség alakult ki, amit meg is maradt a játékrész végéig.

A harmadik etapban sem változott sokat a játék képe, a vendégek nem csökkentettek a tempón, amit képtelenek voltak tartani a házigazdák. 5:12-nél még egy újoncavatás is belefért a meccsbe, hiszen Sinka Dalma személyében egy tehetséges, saját nevelésű fiatal debütált. A folytatásban Aktas végre magára talált és remek sorozatával nőtt a differencia, melyhez Sullivan blokkjai is hozzájárultak.

Extraligás női röplabda-mérkőzés

MÁV Előre SC-St. Solar–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–20, –9, –17)
Székesfehérvár, 200 néző
Vezette: Kiss Zoltán Attila, Szabó Zsolt.

MÁV Előre: Dolotova, Vajda 5, Szabó L. 4, Tóth J. 6, Karnyickaja 7, Gilfillan 4. Csere: Kovács E., (liberó), Kiss L. 1, Alisanova, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Békéscsaba: Bagyinka, Aktas 12, Glemboczki 13, Drpa 19, Pintér 2, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (liberó), Olinyik 1, Sullivan 4, Sinka. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Nagy Fanni: – Gratulálok a Békéscsabának! Az első és a harmadik szettben megmutattuk, hogy miként tudunk mezőnyözni, s ezzel nehéz helyzetbe hozni egy erősebb ellenfelet is. Sajnos még a hosszabb labdameneteket nem sikerül megnyerni, ezen mindenképp dolgoznunk kell.

Tóth Gábor: – Nem játszottunk jól, viszont agresszívak voltunk a kivédekezett labdáinkból és ez kiemelt jelentőséggel bírt a győzelem megszerzése szempontjából. Egyértelmű célunk volt a 3 pont megszerzése, ami teljesítettünk, holnaptól a szerdai Mladost Zagreb elleni találkozóra készülünk.