Közösségi oldalak

Sport

A papírforma érvényesült a BVSC ellen

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszról előrehozott őszbúcsúztató fordulója keretében az éllovas otthonában volt jelenése a sereghajtó Békéscsabának. A lilák nem tudták borítani a papírformát, bár egy félidőn keresztül méltó partnerei voltak a BVSC-Zugló gárdájának, szünet után viszont már egyértelműen a fővárosiak akarata érvényesült.

Már a 7. percben megszerezte a vezetést a listavezető, amikor Bor Dávidról vált le az embere, pontosan tálalt középre, ahol Tóth Levente az ötösről biztosan helyezett a hálóba. A folytatásban is a hazaiak kezdeményeztek többet, igaz komoly veszélyt nem jelentettek Tomori kapujára. A csabaiak az idő előrehaladtával több szórványos ellenakciót vezettek, de ezek sem hozták meg a remélt eredményt. A félidő hajrájában a szerencse is a vendégek pártjára állt, amikor az egyik hazai támadó ziccerét a kapufa mentette meg.

A térfélcsere után hamar növelte előnyét a BVSC. Ezúttal is a csabai védelem bal oldalának szellősségét használta ki a házigazda Szalánszki révén, aki a jobb összekötő helyéről 12 méterről talált a rövid sarokba. A fővárosiak harmadik találata is átlövésből született az 59. percben. A jobb oldalon Szilágyi gondolt egy merészet és 22 méterről kapura tűzte a labdát, ami Tomori tenyeréről a hosszú sarokban landolt (nagy potya volt). Ekkor már igen jelentős fölényben játszott a hazai együttes, amely a 71. percben Szalánszki révén újabb gólt ért el. A középpályás elé Fisli jobbról bekanalozott labdája került, amit jobbról a jobb alsó sarokba lőtt. A végén még egy nagyvonalúan megítélt büntetőt is beváltottak a hazaiak Tamási jóvoltából, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak a hitehagyott csabaiakkal szemben. Az Előre helyzete a Keleti csoport végén szinte kilátástalannak tűnik a tavaszi folytatást illetően.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

BVSC-Zugló–Békéscsaba 1912 Előre II 5–0 (1–0)
Budapest, 200 néző
Vezette: Sipos Katalin (Szkrajcsics Péter, Sáfárik Patrik János).
Gólszerző: Tóth L. (7.), Szalánszki (48., 71.), Szilágyi (59.), Tamási (80. – 11-esből).

BVSC: Kovács B. – Zöld (Kesselbauer, 61.), Benkő-Bíró, Balogh M. (Fisli, 61.), Király – Szilágyi (Májer, 61.), Szalánszki – Tóth K. (Király, 71.), Kelemen, Tamási – Tóth L. (Horváth R., 61.). Vezetőedző: Urbán Flórián.

Békéscsaba II: Tomori – Bacsa, Izing, Sipaki (Komáromi, 46.), Bor – Trescsula, Sztankó (Csák, 52.), Sipos, Bónus – Marik (Orvos Levente, 52.), Oláh Á. (Mágocsi, 78.). Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Az első félidőben voltak lehetőségeink, próbáltuk tartani a tempót. Szünet után viszont kidomborodott a BVSC nagyobb tudása, sajnos csak a győzelmük aránya lehetett kérdéses.