Közösségi oldalak

Sport

Gyengére sikerült a Körösladány MSK ez évi utólsó mérkőzése

Fotó: Erdős Csaba

Az idény végére alaposan megfogyatkozó ladányi együttes nem tudta pótolni hiányzó embereit az NB III-as bajnokság szombati idényzáró fordulójában, ennek hatására a „kis Loki” megfosztotta a hazai veretlenségétől. Az újonc kék-fehér alakulat így is legeredményesebb viharsarki gárdaként tudta le az őszi idényt. Hogy pontosan hol végez a tabellán, az a vasárnapi többi mérkőzéstől is függ.

A vendégek számára indult jobban a mérkőzés, már a 11. percben megszerezték a vezetést. Egy szöglet után röviden szabadítottak fel a védők, a labda Rácz elé került, aki 5 méterről helyezett a ladányi kapuba. A folytatásban is a debreceni fiatalok játszottak tervszerűbben, a házigazdák tompák voltak, támadásban pedig kicsit túlcifrázták a játékot, ami gyakran hibákat szült. A félidő második felébe lépve jött az újabb szerencsés Loki-gól, amikor is a tizenhatoson belül flipperező labdát Battai értékesítette 8 méterről. Ezt követően aktívabb lett a hazai együttes. Csicsely szabadrúgásából szépíthetett is volna, de a kapusról kipattanót Czirok, majd Szántó M. is elhibázta.

Hazai mezőnyfölény jellemezte a második félidőt, de mindez meddőnek bizonyult, hatékonyságban egyértelműen a látogatók oldalára billent a mérleg nyelve. Az 59. percben Baranyai 20 méteres lövése az egyik védőről megpattanva kötött ki a jobb sarokba, ez gyakorlatilag le is zárta a meccs érdemi részét. A csereként beálló Farkas szépíthetett volna az eredményen, de közeli fejese a kapus kezében halt el. A másik oldalon pedig még mindig volt muníció a tarsolyban: a 80. percben Horváth Z. 17 méterről jobbal nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. A rendkívül tartalékos ladányi együttes nem tudta hozni a megszokott stabil őszi formáját, így az első hazai vereségét szenvedte el, ennek ellenére az idényre aligha lehet panasz a klub háza táján.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Debreceni VSC II 0–4 (0–2)
Körösladány, 250 néző
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Juhász László).
Gólszerző: Rácz B. (11.), Battai (25.), Baranyai (59.), Horváth Z. (80.).

Körösladány: Szabó Marcell – Cservenák (Szántó B.), Palik, Illés, Szántó M. (Wéber) – Pusztai, Ruzsa – Malkócs, Burai (Farkas J.), Czirok (Kisari) – Csicsely. Vezetőedző: Ekker Attila.

Debrecen II: Erdélyi – Fűzfői, Tordai, Baranyai, Sárosi – Takács B., Cibla (Horváth Z.), Rácz B. (Sustyák), Major (Zahuczky) – Bökönyi (Csernely), Batai (Kozma). Vezetőedző: Máté Péter.

Ekker Attila: – Nagyon sajnáljuk azt, hogy a remek őszi szereplés után ilyen gyengére sikerült az évzáró. Leginkább saját magunkat hibáztathatjuk a mai játék miatt, ugyanakkor nem lehet megfeledkezni arról, hogy az egész őszi szezon során milyen remekül szerepeltek a fiúk. Úgy gondolom, hogy ezt az eredménysort mindenki aláírta volna a szezon elején, még ha mindig többet is szeretnénk magunktól.

Videó: Sportklub