Közösségi oldalak

Sport

Schindler Szabolcs: az eredmény miatt csalódott vagyok, győzhettünk volna!

Fotó: Németh András/Somogyi Hírlap

Az ősszel remekül teljesítő Siófok otthonából tért haza ponttal a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A 12. forduló keretében megvívott vasárnapi mérkőzésen a lila-fehér együttes gyorsan vezetést szerzett, de még az első félidőben fordított az ellenfele. Az Előre tartását jelzi, hogy szünet után egalizálni tudott, és a második félidő alapján nem érdemtelenül zárt döntetlenre.

11. perc: Kitl bal szélről középre kanalazott labdáját Máris próbálta kapura emelni, a labda azonban az ötösön Deutsch kezét találta el. A jogos büntetőt Lukács Raymund higgadtan lőtte a kapu jobb oldalába, a játékszer Szmolát is érintve került a hálóba, 0–1.
16. perc: Máris szabálytalankodott a bal oldalon Deutsch Bencével szemben. A szabadrúgását Cipf emelte kapu elé, több védő is elrúghatta volna a labdát, ehelyett a kavarodás végén Horváth Péter fejelt közelről a léc alá, 1–1.
38. perc: Cipf bal oldali szögletéből átkerült a labda a jobb oldalra, ott Horváth Péter remekül játszott középre, ahol Deutsch Bence egyedül maradt, s 12 méterről a kapu jobb oldalába belsőzött, 2–1.
51. perc: Máris Dominik kapta meg a labdát Pantovicstól, a pálya bal oldalán, majd 20 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig védhetetlenül zúdult a kapu jobb felső sarkába, 2–2.

B.M.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

BFC Siófok–Békéscsaba 1912 Előre 2–2 (2–1)
Siófok, 150 néző
Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Vörös Dániel).
Gólszerző: Horváth P. (16.), Deutsch (39.), ill. Lukács (11. – 11-esből), Máris (51.).
Sárga lap: Deutsch (10.), Polényi (70.), Varjas (83.), ill. Bora (34.), Farkas M. (66.), Király (71.), Fazekas (78.).
Jó: Cipf, Deutsch, Varjas, ill. Máris, Farkas M., Czinanó.

Siófok: Szmola – Polényi, Jagodics, Horváth M., Deutsch – Varjas, Eördögh (Szakály D., 72.) – György (Kiss B., 58.), Szakály A. (Krausz, 81.), Cipf – Horváth P. (Balogh B.. 72.). Megbízott edző: Bozai Attila.

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S., Farkas M., Bora, Kitl (Puskás, 46.) – Máris, Sipos G. (Fazekas, 77.), Király P., Pantovics (Varga Sz., 77.) – Horváth P. (Szabó P., 46.), Lukács R. (Gránicz, 71.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Bozai Attila: – Küzdelmes, jó iramú mérkőzés volt, melyen mindkét csapat győzelemre tört. Helyzeteink alapján közelebb álltunk a győzelemhez, de a meccs egészét tekintve igazságos a döntetlen.

Schindler Szabolcs: – Mindkét együttes végig bátor támadójátékot játszott, az eredmény miatt mégis csalódott vagyok, győzhettünk volna. Reményteljes és pozitív dolgokat láttam a csapatomtól.