Közösségi oldalak

Sport

Győzelemmel kezdte az Extraliga sorozatot a BRSE

Az Extraliga 1. fordulójában, szép számú közönség előtt debütált a Swietelsky – Békéscsaba együttese. A találkozót megelőzően Baran Ádám, a BRSE elnöke köszöntötte a vendégcsapatból Boskó Ágnest és Tatár Grétát, akik a békéscsabai klub nevelései és számos korosztályos bajnoki cím letéteményesei.

Két MTK ponttal kezdődött az összecsapás, melyre gyorsan érkezett a csabai válasz. A szett közepén tudott ritmust váltani a BRSE, ekkor jelentős különbség alakult ki a felek között. Csapatunk magabiztosan nyerte az első etapot.
A második játékrész elején a vendégek domináltak, 9:12-nél Tóth Gábor időkéréssel próbálkozott. Mivel nem változott a játék képe, így 10:16-nál újra magához rendelte övéit a BRSE mestere.

A mérsékelt teljesítményt nyújtó Najdic és Strunjak helyett érkezett Kornienko, valamint Zólyomi, Glemboczki Zórát pedig Salla Karhu váltotta. Finn légiósunk blokkolt, pontot szerzett és remek nyitássorozatot produkált, melynek köszönhetően a közel 10 pontos differenciát fokozatosan csökkentette a BRSE, de a végén ha minimális különbséggel is, de a vendégek örülhettek.

A harmadik felvonásban egy jóval agresszívabb Békéscsaba érkezett a pályára, Pekárik Eszterék magukhoz ragadták a kezdeményezést és nem engedték kibontakozni a fővárosiakat. Leiszt Máté cserékkel próbálta megtörni a csabaiak lendületét, de ezúttal nem járt sikerrel így a hazaiak nyerték az etapot.

A negyedik szett további izgalmakat tartogatott, hiszen a meccsben maradásért küzdő MTK nem adta olcsón a bőrét és remekül használt ki minden egyes csabai megingást. Egészen a hajráig fej-fej mellett haladtak a felek, ott azonban kiütközött a csapatunk nagyobb tapasztalata. Az izgalmas találkozó végére Salla Karhu blokkja tett pontot, a Swietelsky – Békéscsaba győzelemmel kezdte a 2021/2022-es idényt.

Folytatás október 21-én, ahol 18:30-tól a DVTK vendégszerepel a városi sportcsarnokban.

Swietelsky-Békéscsaba – MTK Budapest 3:1 (16, -23, 14, 24)
Extraliga, 1. forduló. Békéscsaba, 1000 néző
Vezette: Horváth M. , Soltész.

BRSE: Najdic, Glemboczki 5, Klisura 17, Drpa 23, Pekárik 10, Strunjak 1. Csere: Kertész (liberó) , Zólyomi 7, Karhu 10, Kornienko 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

MTK: Giommarini 5, Kilyénfalvi 15, Windisch 19, Tatár 9, Tettamanti 6, Boskó. Cs.: Szalai A., Weidemann (liberók), Berkó, Sziládi 2, Petri 1, Varga B. Edző: Leiszt Máté

Tóth Gábor: – A második szettben a nyitásunk minősége és a nyitás-fogadásunk akadozott, amit a rendkívül motiváltan játszó MTK kihasználta. Arra mindenképpen fel kell készülni, hogy ellenünk minden csapat így fog játszani. Amíg mi nem tudjuk felvenni ezt a fajta attitűdöt, addig lehetnek nehéz pillanataink. Nagyon fontos, hogy a nyitányon begyűjtöttük a három pontot.

Leiszt Máté: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Azt gondolom, hogy tökéletes mérkőzést játszottunk, megérdemeltük volna, hogy ezt még tovább játsszuk. Kesergésre nincs okunk, hanem ezen az úton kell tovább haladni és a lányokban bízniuk kell magukban.