Közösségi oldalak

Sport

Ilyés Tamás mesterhármasával győzött Jászberényben a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as csapata

Ilyés Tamás kíméletlenül értékesítette a helyzeteit. Fotó: Milyó Pál

Idegenben szerzett értékes három pontot a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata, amely jó helyzetkihasználással múlta felül a Jászberényt. Az Ilyés Tamás mesterhármasával elért sikerrel immár a dobogó sincs elérhetetlen távolságba a lila-fehérek számára.

Kifejezetten jól kezdett a Békéscsaba, hiszen egy kiugratás végén Ilyés már a 4. percben betalált a berényi kapuba. A hazaiak válasza sem váratott sokat, Sárossy egy átlövésből egalizált. A többet támadó lilák azonban a félidő közepén újból magukhoz vették a vezetést, egy Bonica által röviden felszabadított labdát helyezett pontosan a kapuba Ilyés. A félidő második felében a hazaiak kezdeményeztek többet, a felíveléseik okoztak némi riadalmat, de kapufánál tovább nem jutottak.

A második játékrészt is agilisan kezdte a házigazda, azonban Asztalos második sárga lapos kiállításával önmaga dolgát nehezítette tovább. Tíz emberrel is támadásban marad a jászsági alakulat, a kapu elé ívelgetett labdáik valós veszélyforrást jelentettek, azonban a csabai védelem jól állt a lábán, időnként pedig a szerencse is mellé szegődött. A végjátékban már nagyon kitámadtak a hazaiak, ezt kihasználva Ilyés Tamás harmadik találatát is megszerezte, eldöntve ezzel a meccs kimenetelét. A békéscsabai együttes taktikus játékkal és jó helyzetkihasználással aratott megérdemelt győzelmet.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Jászberényi FC–Békéscsaba 1912 Előre II 1–3 (1–2)
Jászberény, 120 néző
Vezette: Valu Tibor (Szilágyi Zsolt, Gavalla-Kulcsár Judit).
Gólszerző: Sárossy (17.), ill. Ilyés (4., 22., 89.). Kiállítva: Asztalos (60.).
Jó: Sárossy, Koppermann, Palcsó, ill. Ilyés, Apró, Balog Zs., Varga T.

Jászberény: Bonica – Szanyi, Tóth O., Aranyos, László K. (Kurunczi, 61.) – Polák (Izsold, 67.), Palcsó – Sárossy, Koppermann, Nagy Sz. (Lakatos, 67.) – Asztalos. Vezetőedző: Német Gyula.

Békéscsaba II: Apró – Szabó Zs. (Kasik, 93.), Sipaki, Balog Zs., Styecz – Váradi (Farkas Á., 93.), Zvara, Varga T. (Zelik, 89.), Bónus – Ilyés (Bukor, 93.), Tóth P. (Oláh Á., 65.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – Amiért jöttünk, azt elértük. Nem volt közönségszórakoztató a játék, rengeteg párharc, felívelés és pontrúgás jellemezte a mérkőzést, de ezúttal jól jöttünk ki belőle.