Közösségi oldalak

Sport

Rémálomszerűre sikerült a Körösladány fővárosi mérkőzése

Fotó: Kovács-Goda József

A Körösladány MSK csapata súlyos vereséggel zárta az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóját. A több kulcsemberüket nélkülöző sárrétiek hamar gól- és emberhátrányba kerültek, a kapusuk elvesztése pedig az egész zuglói mérkőzésre rányomta a bélyegét. A nyolc kapott góljuk ellenére vigaszt nyújthat számukra, hogy megtartották dobogós helyüket a Keleti csoportban.

A négy kulcsemberüket is nélkülöző ladányiak számára nagyon rosszul indult a rangadó, hiszen Szalánszki már a BVSC első kísérletét gólra váltotta. Még nehezebb helyzet elé állította a vendégeket Kertész kapus piros lapja, aki a tizenhatoson kívül kézzel ütött a labdába, ezért villant a lap számára már az 5. percben. Mindez komoly zavarokat okozott a látogatók soraiban, amit a kiváló képességű játékosokból álló fővárosi együttes szép gólokkal négyszer büntetett a szünetig.

A második félidőben már a jövő heti mérkőzésekre is gondolva, friss erőket küldött pályára a vendégek szakvezetése, de így sem tudta feltartóztatni a jól játszó házigazdákat. A listavezetőnek mondhatni minden bejött ezen a napon, a ladányiakat pedig fel is emésztette a védekezés, így alakult ki a tekintélyes különbség a végére.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

BVSC-Zugló–Körösladány MSK 8–0 (5–0)
Budapest, 120 néző
Vezette: Maml Zoltán (Sáfárik Patrik János, Bizderi Nikolett).
Gólszerző: Szalánszki (3.), Tóth L. (19.), Kelemen (31., 41., 57.), Szilágyi M. (39. – 11-esből), Vernes (55.), Horváth R. (84.). Kiállítva: Kertész (5.).

BVSC: Kovács B. – Zöld (Kesselbauer, 69.), Nagy J., Benkő-Bíró, Tóth K. – Szalánszki (Májer, 69.), Szilágyi (Tamási, 62.), Király Á. – Fisli (Vernes, 46.), Tóth L. (Horváth R., 62.), Kelemen. Vezetőedző: Urbán Flórián.

Körösladány MSK: Kertész – Talpalló (Szabó L., 63.), Wéber, Dócza, Bakk – Zelenyánszki, Jánovszki (Murvai, 46.) – Papp Zs., Burai (Szántó B., 46.), Kisari (Szabó Marcell, 8.) – Csicsely (Farkas J. (63.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Ekker Attila: – Voltak álomszerű mérkőzéseink a bajnokság során, a mostani viszont rémálomszerűre sikerült. Sokat tanultam eddig ebben a szezonban, ez viszont új helyzet számomra, most ezt a feladatot kell megoldanunk, hogy eredményesek lehessünk a következő nyolc fordulóban is. Mindenképpen szeretnénk az előkelő helyünket megtartani, amit ugyanez a csapat hozott össze. Sok néző elkísért bennünket, sajnáljuk a történteket, igyekszünk belőle okulni. Gratulálok a BVSC-nek, a bajnoki címhez is!