Közösségi oldalak

Sport

Ismét egy elvesztett mérkőzés az NB II-ben

Krnács Richárd a kapuban mindent fogott, amit lehetett a gólnál sem ő hibázott. Fotó: dvtk.hu

Nem termett pont Borsodban a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata számára. A bajnokság 30. fordulója keretében a lila-fehérek szervezett játékot mutattak be a listavezető otthonában, a végjátékban azonban egy pontrúgás után megszerezte a győztes gólt a Diósgyőr.

 

Ahogyan az várható volt, a diósgyőri együttes kezdettől támadólag lépett fel. A félidő első felében hazai oldalon szinte kizárólag Obounet került helyzetbe, de mindannyit elrontotta a gaboni utánpótlás válogatott támadó. A csabaiak szervezetten védték a kapujuk előterét és szórványosan gyors ellenakciókat igyekeztek vezetni a széleken. A félidő utolsó harmadában fokozták a nyomást a házigazdák, de a kísérleteiket vagy Krnács hatástalanította, vagy valamelyik védő mentette.

A szünet után pedig kijött a sündisznóállásból az Előre, két fejessel is veszélyeztetett. A másik oldalon Obounet kellemetlenkedett sokadszor, akit szabálytalanul tudtak megállítani, de az ígéretes helyről elvégzett szabadrúgást viszont Lőrinczy fölé tekerte. A 70. percben megismétlődött a szereposztás, ekkor viszont Krnács nyerte a párharcot, szögletre tolva Lőrinczy bal sarokba tartó pontrúgását. A játék jellemzően nem változott: támadott a Diósgyőr, hol jobban, hol kevésbé. A lilák hősiesen védekeztek, végül azonban így sem bírták el a nyomást, egy pontrúgásnál lemaradtak a leggólerősebb borsodi támadóról, de a cseréjük sem feltétlenül volt szerencsés időzítés előtte.

Sikerével a piros-fehér gárda megerősítette első helyét, az Előre pedig maradt alulról a harmadik.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

DVTK–Békéscsaba 1912 Előre 1–0 (0–0)
Miskolc, 3872 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Varga Gábor).
Gólszerző: Lukács (88.).
Sárga lap: Csirmaz (28.), Holdampf (84.), Lőrinczy (91.), ill. Farkas M. (53.), Krnács (58.), Mikló (83.).

DVTK: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros Sz. – Koman (Cseke, 64.), Holdampf, Lőrinczy (Bertus, 92.) – Bényei Á., (Jurek, 64.), Lukács D., Obounet (Eppel, 72.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Békéscsaba Előre: Krnács – Puskás (Szalai, 82.), Bora, Farkas M., Mikló – Máris (Horváth P., 87.), Fazekas, Kitl, Futó – Czékus, Kóródi. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Kuznyecov Szergej: – Nagyon jó ütemben játszottunk az első fékidőben, a hit és dinamika szempontjából ez az egyik legjobb félidő volt. A gól nagyon közel volt, de hiányzott, ahhoz, hogy az ellenfél jobban megnyíljon, mert így könnyebb lett volna a dolgunk. A második félidőben, tíz percet leszámítva, mi irányítottunk, magabiztosan játszottunk, nagyon örülünk, hogy a végén benyomtunk egy találatot.

Brlázs Gábor: – Az első félidőben volt néhány nagy helyzetük a hazaiaknak, de ezeket sikerült megúszni. A második játékrészre remekül jöttünk ki, több gólszerzési lehetőséget puskáztunk el, pedig ekkor meg lehetett volna szerezni a vezető találatot. Az utolsó percekben beszorított minket a DVTK, és sajnos egy koncentrációs hiba miatt elvesztettük az egy pontot.