Közösségi oldalak

Belföld

Popescu újabb duplájával vágott vissza az Egernek a Füzesgyarmat

Popescu (30) ismét a mezőny legjobbja volt

A füzesgyarmati csapatnak sikerült a visszavágás az Egerrel szemben, a decemberi fájó vereségért, az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján. A sárréti együttes a tabellaszomszéd elleni sikerrel, valamint a közvetlen riválisok pontvesztésének köszönhetően a 4. helyre léptek előre a Keleti csoport tabelláján.

Bő negyedórán keresztül eredménytelenül keresték egymáson a fogást a csapatok. A első védeni valót Shadi életerős 18 méteres lövés jelentette a 19. percben, amit szögletre hárított Nacsa kapus. A folytatásban már az egriek térfelén pattogott többet a labda, és a hazai vezetés sem váratott sokat magára. A 26. percben Pataki az alapvonal közeléből ívelt középre, a pontosan érkező Popescu Robert pedig a kapu jobb oldalába fejelt, 1–0.

A vendégek védték a saját térfelüket és kontrákra alapoztak. Egy ilyen ellentámadás végén a 35. percben Fildannak kellet nagyot mentenie. A félidő hajrájára feljebb tolta játékát az Eger, de egy szabadrúgást leszámítva nem jelentett gólveszélyt.

Nem így a második félidő elején, amikor váratlanul egyenlített. Az 51. percben egy bedobást követően Pál a tizenhatos vonaláról emelt pontosan Boroshoz, aki az ötösről zavartalanul fejelt a hazai kapuba, 1–1.

A gyarmatiak próbáltak váltani és szépen lassan újra átvették az irányítást. Több sikertelen kísérlet után a 73. percben újból megszerezték a vezetést és ismét Popescu volt eredményes, aki Karikás lefejelt labdáját az ötösről lőtte félfordulásból a hálóba, 2–1. A folytatásban már a kedvező eredmény megtartását is szem előtt tartották a házigazdák, a hevesiek pedig nem tudtak újítani, így maradt a megérdemelt gyarmati siker.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Eger SE 2–1 (1–0)
Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött
Vezette: Horváth Máté (Czeglédi Barna, Bíró Roland).
Gólszerző: Popescu (26., 73.), ill. Boros (51.).
Jó: Popescu (a mezőny legjobbja), Achim Á., Pataki, Lippai, Ramos, ill. Nacsa, Pál, Debreceni, Nemes.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Tóth O. (Raducu, 46.), Achim Á., Pataki – Karikás (Ramos, 75.), Shadi, Kis Sz. (Csörgő, 87.) – Popescu, Cigan (Vajda, 63.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Eger: Nacsa – Valkay (Révész, 89.), Vajda, Kis G. (Csifó, 89.), Nemes – Antal (Farkas K., 61.), Debreceni – Katona A., Pál Sz., Géringer – Boros. Edző: Vitelki Zoltán.

Boros Tibor: – Az egri csapat próbálta megnehezíteni a dolgunkat, ez hellyel-közzel sikerült is. A helyzetek alapján simább győzelmet kellett volna aratnunk, de mivel a meccs előtt azt mondtam a fiúknak, hogy ha a hatvani meccshez hasonlóan ismét kettő-egyre nyerünk, azzal elégedett leszek, nincs okom szomorkodni.

Vitelki Zoltán: – Uraltuk a játékot, legalább az egyik pontra rászolgáltunk volna. A támadó harmadban voltak kisebb gondjaink, ezzel együtt jól játszott a csapatunk.