Közösségi oldalak

Belföld

Gólzáporos mérkőzést hozott a Loki elleni mérkőzés a Kórház utcában

Fotó: Milyó Pál

Változatos, gólzáporos mérkőzést hozott a Dzsudzsák Balázs vezette „Loki” szerdai vendégjátéka a Kórház utcában, melyet a 35. forduló keretében rendeztek. A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata úgy játszott végre, ahogy minden mérkőzésen kellene, így joggal könyvelhette el a pontot, mellyel már-már a jövő évi NB II-es tagságát is megváltotta, ugyanakkor az élvonalba visszavágyó ősi rivális számára izgalmassá tette a bajnokság végjátékát.

26. perc: Ferenczi futott el a bal oldalon, beadott és a Szécsi Márk kapásból, közelről a hálóba lőtte a labdát, 0–1.
49. perc: Bévárdi Zsombor cselezte be magát a csabai 16-oson belülre, becsapta védőjét és nagy erővel lőtt, a labda Borán irányt változtatva került a kapuba, 0–2.
51. perc: Kinyik rántotta le Lukács Raymondot a büntetőterületen belül, amit a sértett magabiztosan értékesített, 1–2.
68. perc: Gróf kaszálta el Lukács Raymondot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, amit ugyanő értékesített, félmagasan a kapu közepébe bombázta a labdát, 3–2.
76. perc: Bódi varázsolta pontosan Kinyik Ákos fejére a labdát, aki közelről a kapuba bólintott, 3–3.
78. perc: Szabó Péter szöglete után Gróf aláfutott a labdának, Paudits Patrik pedig a hálóba fejelt, 4–3.
82. perc: Dzsudzsák Balázs bombázta rá mintegy 30 méterről, a labda Krnácsot becsapva jutott a hálóba, 4–4.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Debreceni VSC 4–4 (0–1)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Antal Péter (Garai Péter, Varga Gábor).
Gólszerző: Lukács (51., 68. – mindkettőt 11-esből), Paudits (59., 79.), ill. Szécsi M. (26.), Bévárdi (49.), Kinyik (76.), Dzsudzsák (83.),
Sárga lap: Preisinger (44.), Krnács (83.), ill. Kinyik (50.), Gróf (68.), Bódi (87.).
Jó: Krnács, Lukács, Paudits, Styecz, ill. Varga J., Szécsi, Dzsudzsák.

Békéscsaba: Krnács – Horváth P., Farkas M., Bora, Kasik (Fazekas, 46.) – Nagy S. – Hodonicki, Kitl M. (Styecz, 32.) – Paudits, Lukács (Pantovics, 88.), Kovács Á. (Szabó P., 75.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Debrecen: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Poór, Ferenczi J. – Dzsudzsák, Varga J. – Baráth P., Bódi, Bárány (Ugrai, 64.) – Szécsi M. Vezetőedző: Toldi Gábor.

Preisinger Sándor: – Az első félidőben nem voltunk kellőképen agresszívak. A félidőben kicsit átbeszéltük a dolgokat, átálltunk egy másik játékrendszerre, ami sokkal jobban működött. Megjöttek a gólok is, nagyszerűen játszott a csapat. Kicsit hiányérzetem van, mert a negyedik gólnál jóideje feküdt a földön a játékosunk, ott korrektebb lett volna, ha kirúgják a labdát, de sajnos nem így történt. Nagyszerű csapat ellen, jó focit játszottunk, nem véletlen, hogy ennyi egykori válogatott játékos van köztük. Ma fel tudtunk nőni a szintjükhöz.

Toldi Gábor: – Az első félidőben és a második felvonás elején is az történt, amit szerettünk volna, megvolt a megnyugtató kettő–nullás előny. A Lokinak azonban a legnagyobb ellenfele saját maga, hiszen könnyed gólokat kaptunk, rendkívül nagy hibákat követtünk el ezekben a periódusokban. Ennek köszönhetően a Békéscsaba vérszemet kapott és futnunk kellett az eredmény után. A realitás az, hogy kihoztunk belőle egy négy–négyet. Közönségszórakoztató mérkőzés volt, bár számunkra nem volt az. Amíg ilyen elemi hibákat követünk el, addig bizony nem érdemlünk győzelmet.