Közösségi oldalak

Sport

Pontosztozkodás a lilák csatájában

Fotó: Milyó Pál

Bár bő egy félidőnyi játékpercen keresztül vezetett, végül be kellett érnie egy ponttal a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapatának. A lila-fehér alakulat a dobogón tanyázó újonc Kecskeméttel végzett döntetlenre a Kórház utcában, ezzel 14 fordulót követően a 19. helyre csúszott vissza a tabellán.

Lukács a 2. percben még kihagyta a nagy ziccert, de szűk negyedórával később már nem és így a mérkőzés korai szakaszában megszerezte a Békéscsaba a vezetést. A kecskemétiek birtokolták többet a labdát, de igazán még helyzetet sem tudtak kidolgozni. A paprikás hangulatú mérkőzésen már az első félidőben is sűrűn osztogatta a színes kártyákat a játékvezető, reklamálásért egy ízben pirosat is, a kispadon ülő cserejátékos, Mészáros Márknak mutatta fel.

A második félidőt is nagy iram, de már több helyzet jellemezte. A 60. percben tíz főre fogyatkozott a vendégegyüttes, de két perc múlva a csereember, Szuhodovszki Soma révén mégis gólt ért el. Nyílt maradt a mérkőzés, mindkét csapat győzni akart, de végül maradt a döntetlen, amelynek inkább a több mint negyven percig emberhátrányban játszó dobogós Kecskemét örült jobban.

15. perc: Horváth Péter ugratta ki ragyogóan Márist, aki tett néhány lépést, jobbról középre adott és a berobbanó Lukács Raymund ballal a jobb alsó sarokba helyezett, 1–0.
43. perc: A csabai kispadon ülők közül a reklamáló Mészáros Márkot kiállította a játékvezető.
60. perc: Horváth Péter iramodott meg a bal oldalon, Gál Szabolcs akasztotta, a játékvezető kiállította.
62. perc: Tóth Barna passzolt jobbról középre, érkezett Szuhodovszki, aki jobbal a kapu bal oldalába bombázta a labdát, 1–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Kecskeméti TE 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 750 néző
Vezette: Berényi Tamás (Becséri Gergely, Rózsa Dávid).
Gólszerző: Lukács R. (15.), ill. Szuhodovszki (62.).
Sárga lap: Király (13.), Máris (22.), Pantovics (36.), ill. Vágó (36.), Szuhodovszki (51.), Nagy K. (89.), Tóth B. (92.).
Piros lap: Mészáros M. (43.), ill. Gál (60.).

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Puskás G., 63.), Farkas M., Bora, Kitl – Horváth P. (Ilyés, 82.), Sipos, Király (Szabó P., 63.), Pantovics (Gránicz, 90.) – Máris, Lukács R. (Varga Sz., 82.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Kecskemét: Varga B. – Tóth D. (Szabó A., 63.), Gál, Rjasko (Szalai G., 8.), Belényesi, Grünwald – Nagy K., Vágó (Marsa, 46.), Bartha (Katona, 46.) – Tóth B., Szalai J. (Szuhodovszki, 46.). Vezetőedző: Szabó István

Schindler Szabolcs: – Csalódott vagyok, mindig a nüanszok hiányoznak. Az első félidőben nagyon jól játszott a csapat, gólokat rúghattunk volna, de a szünet után megint volt egy visszaesés, ami azt eredményezte, hogy hazai pályán ismét nem tudtunk nyerni.

Szabó István: – Egy pontot tudtunk elhozni Békéscsabáról, ami – főleg létszámhátrányban – óriási dolog, de nekünk számít a játék is. A második félidőben létszámhátrányban is bebizonyítottuk, hogy jobban játszunk, mint a hazai csapat. Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert a belső védőnk nagyon súlyosan megsérült. Ez most nagyon beárnyékolja az egy pontunkat.