Közösségi oldalak

Sport

A sok kimaradt helyzet megbosszulta magát Tiszaújvárosban

Fotó: Erdős Csaba

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 14. fordulójában a gyenge helyzetkihasználás miatt szenvedett vereséget a füzesgyarmati labdarúgócsapat. A sárrétiek több nagy ziccert is teremtettek, de a támadóik rendre elhibázták ezeket, hátul pedig törvényszerűen becsúsztak hibák, amit a Tiszaújváros ügyesen kihasznált.

Kezdetben a gyarmatiak átadták a teret a házigazdáknak, akik a 18. percben igazi helyzet nélkül szereztek vezetést, miután Nagy Dávid egy kavarodás során talált a kapuba, 1–0. Négy minutát váratott a válasz, amikor is egy jobb oldali szabadrúgást Popescu fejelt közelről a hálóba, 1–1. A félidő második felében kiegyenlített játék folyt.

Szünet után a gyarmatiak kezdeményezőleg léptek fel, negyedórán belül négyszer is ziccerbe kerültek, de rossz döntéseket hoztak. A házigazdák gyakorlatilag az első akciójukat gólra váltották, kihasználva a vendégek védelmének figyelmetlenségét. A vendégcsapat nagy energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében, de a lehetőségei kimaradtak, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a végén egy kontratámadás megpecsételte sorsát.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

FC Tiszaújváros–Füzesgyarmati SK 3–1 (1–1)
Tiszaújváros, 70 néző
Vezette: Leél-Őssy Ádám (Kurinka Béla, Derda Dominik Kolos).
Gólszerző: Nagy D. (18.), Pap Zs. (59.), Bartusz (88.), ill. Popescu (22.).

Tiszaújváros: Herceg – Lőrincz, Molnár M., Vasziljevics – Tóth S. (Géringer, 75.), Pap (Benke, 89.), Lehóczki, Gottfried, Bussy – Bartusz (Benke, 86.), Nagy D. (Vitelki B., 75.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Lippai, Pataki (Molnár Sz., 88.) – Achim Á., Oltean – Karikás (Bereczki, 82.), Hussein (Borbély, 88.), Molnár M. – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Nem igazán voltunk élesek és a játék sem ment, ezzel együtt is most volt a legtöbb tiszta ziccerünk, ezek kihasználása egyéni kvalitás kérdése. Ilyenkor nagyon lehangolódik az ember.