Közösségi oldalak

Hírek

Megnyert mérkőzést veszített majdnem el a Füzesgyarmat

Popescu Robert (30) lábbal és fejjel is eredményes volt, de így sem nyert a Füzesgyarmat Fotó: Daru Andrea

Az első félidő alapján úgy tűnt, hogy papírforma győzelmet arat a füzesgyarmati labdarúgócsapat, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 13. fordulójából pótolt szerdai mérkőzésen. A sárrétiek Popescu Robert mesterhármasával magabiztosan előnyre tettek szert, a jelen állapotában kiesésre ítéltetett Salgótarján ellen, ám a második 45 percben mindent sikerült lerombolniuk, így végül az egyik otthon tartott pontnak is örülniük kellett.

Jól kezdődött a találkozó a házigazdák számára, hiszen Popescu Robert révén már a 7. percben vezetést szereztek. A center a tarjáni kapus által rossz helyre kiütött labdát lőtt 18 méterről az üresen maradt kapuba, 1–0.

Öt minutával később szintén a házi gólkirály volt a befejező ember, csak éppen Achim Sebastiian óramű pontos beadását helyezte a hálóba fejjel, 2–0.

Nagy fölényben játszott a hazai együttes, csak idő kérdése volt az újabb gólja, ami a félidő hajrájáig váratott. Ekkor Bereczki viharzott el a jobb szélen, beadása Popescut találta meg, aki ezúttal is fejjel volt eredményes, 3–0.

Szünet után akár tovább is gyarapíthatta volna csapata, illetve saját góljai számát, hiszen két ígéretes fejese is volt, ehelyett azonban a 61. percben váratlanul szépítettek a nógrádiak, Horváth M. révén, 3–1.

Kiegyenlítetté vált a játék, a vendégek felbátorodtak és a 80. minutában Nagy Xavér jóvoltából újból bevették Fildan kapuját, 3–2.

Hazai részről teljes zavar lett úrrá a pályán, nem is maradt el a büntetés. A 84. percben Szántó szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott az SBTC, amit kihasználva Sárközi egalizált, 3–3.

A végjátékra sem tudott megújulni a Gyarmat, így egy már megnyert mérkőzésen veszített kínos pontokat.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Salgótarján BTC 3–3 (3–0)
Füzesgyarmat, 50 néző
Vezette: Tóth Tamás (Kovács Zoltán, Molnár László Máté).
Gólszerző: Popescu (7., 12., 39.), ill. Horváth M. (61.), Nagy X. (80.), Sárközi (84. – 11-esből).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Molnár Sz., 63.), Lippai, Raducu, Szántó – Karikás (Márkus, 82.), Borbély, Oltean, Pataki – Bereczki (Molnár M., 63.), Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Salgótarján: Bánfalvi – Nagy X., Érsek, Bata (Horváth M., 42.), Csillik, Fülöp (Novák, 73.) – Boros, Rédei, Bakos, Tarlósi P. (Sárközi, 46.) – Percze (Csáki, 59.). Vezetőedző: Vízteleki János.

Boros Tibor: – Kimondottan jól és hatékonyan játszottunk az első félidőben, aminek számszerűen is megvolt az eredménye. Úgy véltük, hogy nem lehet különösebb gondunk, ezért próbáltuk pihentetni pár játékosunkat, de teljesen váratlanul feltámasztottuk az ellenfelet. Őszintén sajnálom azokat a játékosaimat, akik évek óta megtesznek mindent és megfeszülnek a klub sikereiért, remélem lesz kitartásuk az eredményesebb folytatásig.