Közösségi oldalak

Belföld

Peter Stöger lett a Ferencváros új vezetőedzője

Peter Stöger Fotó: – Patrik Stollarz / AFP

Egy nappal az után, hogy Szerhij Rebrov távozott, a labdarúgó-NB I-ben szereplő Ferencváros már be is jelentette utódját a gárda élén.

Rebrov 2018 augusztusában vette át a Ferencváros irányítását, sorozatban három magyar bajnoki címet nyert a csapattal, amely az elmúlt két évben az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában is bejutott a csoportkörbe. Összesen 161 alkalommal ült a klub kispadján, ezek közül 133 volt tétmérkőzés. Mérlege ezeken 82 győzelem, 31 döntetlen és 20 vereség, 252–122-es gólkülönbséggel.

Utódja az 55 éves osztrák Peter Stöger lesz – derül ki a Ferencváros szombati közleményéből.

A korábbi 65-szoros válogatott középpályás edzői karrierjét az Austria Wiennél kezdte, majd volt a Grazer AK, az 1. FC Köln és a Borussia Dortmund vezetőedzője is, mielőtt tavaly nyáron visszatért a bécsi „lilák” kispadjára.

Az Austria Wiennel a 2004–2005-ös idényben Osztrák Kupát, a 2012–2013-as idényben bajnoki címet nyert, egy évre rá a Kölnnel megnyerték a német másodosztályt, így feljutottak a Bundesligába.

Az új edzővel rögvest hosszabb interjút készített a FradiMédia.

A Ferencvárost mindenki ismeri Ausztriában, itt is tudják az emberek, hogy a leghíresebb és legnépszerűbb egyesület Magyarországon

– kezdte székfoglalóját Stöger.

Az osztrák tréner több lehetőség közül válogathatott, és kötött ki végül a Ferencvárosnál.

Több különböző országból is voltak ajánlataim. A Ferencvárostól Kubatov Gábor elnök úr és Hajnal Tamás sportmenedzser keresett meg, és nagyon jó hangulatú beszélgetéseket folytattunk. Tudom, hogy a Fradi irányítása nagy kihívás számomra, hiszen nagyon sikeres volt a csapat az elmúlt időszakban. Nagyon szeretek nagy, tradicionális egyesületeknél dolgozni, ahol van egyfajta különleges miliő, és kifejezetten nagy szurkolói bázisa van az együttesnek. Ezért is voltam korábban a Köln, a Borussia Dortmund vagy éppen az Austria Wien trénere. Bajnok akarok lenni a csapattal, és jó teljesítményt nyújtani a nemzetközi porondon, a csoportkörben is

– olvasható a fradi.hu-n.

Stöger a filozófiájával kapcsolatban elmondta, az itthon kiemelkedő együttestől a hazai porondon rendkívül támadó szellemű játékot lehet várni.

Az NB I-ben nagyon támadó szellemű játékot szeretnék játszani, mert tudom, hogy nekünk van a legjobb keretünk, és bajnokságot kell nyernünk. Az európai kupaporondon már más típusú játékra lehet szükség, ott biztos, hogy más döntéseket is kell hoznunk, és lesz mérkőzés, amikor kontráznunk kell. Nemzetközi szinten sok minden függ attól is, hogy milyen ellenféllel kerülsz szembe.

A teljes interjút a zöld-fehérek hivatalos honlapján olvashatja el!