Közösségi oldalak

Sport

Parádés hazai győzelem a Vasas ellen

Parádés hazai győzelem a Vasas ellen

Remekül sikerült az újonc körösladányi labdarúgócsapat hazai NB III-as premierje. A kék-fehér együttes az újonnan összeállt Vasas tartalék együttesét verte jó játékkal, amelynek soraiban több élvonalbeli játékos is helyet kapott.

A Körösladányiak nagy lendülettel és játékkedvvel kezdték a mérkőzést. Többet kezdeményeztek, ennek lett a hozománya a két góljuk is a félidő derekán. Előbb egy szöglet utáni figura végén a középre érkező Wéber a kapu torkából bepasszolta a labdát. Négy perccel később Burai egyéni akcióját csak szabálytalanul tudták megállítani, a a büntetőt pedig Wéber értékesítette. A magabiztos előnye birtokában nagy fölényt harcolt ki a hazai együttes, de már csak helyzetig jutott.

A Vasas a második félidőre próbált támadóbb szellemben futballozni, de a szépítéséhez egy büntetőt érő, fölösleges hazai szabálytalanság is kellett, amiből Birtalan talált be. A bekapott némileg megfogta a ladányi csapatot, de a megkésett ivószünet során rendezte sorait és újra visszatért a meccsbe. Mindez a hajrában eredményezett újabb gól, amikor egy nagy bedobásra Farkas János érkezett és a kapu hosszú sarkába fejelt.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Vasas FC II 3–1 (2–0)
Körösladány, 350 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Bereczki Bence, Aczél Tibor).
Gólszerző: Wéber (20., 24. – 11-esből), Farkas J. (89.), ill. Birtalan (60. – 11-esből).

Körösladány: Kertész – Talpalló Á., Zelenyánszki, Wéber, Bakk (Urbán, 88.) – Pusztai, Ruzsa – Csicsely (Farkas J., 46.), Burai, Czirok (Illés, 82.) – Kisari (Murvai, 62.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Vasas II: Uram – Hosszú, Puskás (Nemes, 72.), Enyedi, Huszár (Bebők, 46.) – Kapornai, Farkas B. (Pócs, 46.), Faragó – Kovács D. (Rab, 82.), Vernes, Birtalan. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Ekker Attila: – A játék minőségét ott folytattuk, ahol Debrecenben abbahagytuk csak annyi különbséggel, hogy a helyzeteinkből kettőt gólra váltottunk az első félidőben. Szünet után nagyot harcoltunk, és egy sportszerű ellenféllel szemben megérdemelten nyertünk.

Harmati Tamás: – Nagyon csalódott vagyok, mert könnyűnek találtattunk ezen a mérkőzésen, a végeredmény miatt pedig szomorú vagyok, de ez volt a realitás. A mai 90 perc során erőteljesen kiütközött a felnőtt és az utánpótlás futball közötti különbség. Felkészültünk az ellenfelünkből, tudtuk mire számíthatunk, ennek ellenére sajnos nem az valósult meg a pályán, mint amit megbeszéltünk. Ebből kell tanulnunk, és erről a szintről kell fejlődnünk, mert rutinosabb, komoly, összeszokott csapatokkal fogunk megmérkőzni a bajnokság során. Levonjuk a tanulságát ennek a mérkőzésnek, és tovább kell lépnünk, mert várnak ránk a következő feladatok.

Videó: Sportklub