Közösségi oldalak

Sport

A Füzesgyarmatnak nyolc emberrel nem maradt remény a pontszerzésre

A BVSC-Zugló együttese négy napon belül a második megyei csapatnak is bizonyította, hogy az idei NB III-as labdarúgó-bajnokság egyik fő esélyese lehet. A fővárosiak a vasárnapi csabai sikerük után ezúttal a Füzesgyarmatot győzték le magabiztosan, ezúttal hazai környezetben. A sárrétiek túl sokat hibáztak elöl és hátul, emiatt maradt el a szorosabb eredmény.

Kezdettől a hazaiak léptek fel támadólag, gyakorlatilag végig kézben tartották az irányítást. Fildan kapus két-három esetben is fontos védést mutatott be, a félidő hajrájában azonban már ő sem segíthetett. A BVSC előbb egy szöglettel felérő szabadrúgás végén Kelemen révén fejelt gólt, majd négy minutával később sarokrúgás után az egykori gyarmati játékos, Benkő-Bíró bólintott a vendégek kapujába. Szünet után a zuglóiak ott folytatták, ahol a pihenő előtt befejezték.

Fotó: Daru Andrea

A vendégek labdát vesztettek, amiből Tóth Milán büntette őket. Az 57. percben hasonló módon szépítettek a sárrétiek a csereként beálló Szabó Bence jóvoltából, aki a tizenhatos jobb sarkáról lőtt a bal alsó sarokba. A szépítés lendületbe hozta a vendégeket, volt két ígéretes lehetőségük, melyekből akár egalizálhattak is volna. Még is a BVSC lőtt újabb gólt, mert egy be nem fújt szabadrúgás helyett kontrát vezethetett, Szalánszki pedig Fildant is elfektetve lőtt a kapuba. A meccs további részében már a házigazdák akarata érvényesült, akik megérdemelten nyerték a mérkőzést. A sárrétiek a pontrúgásoknál döntő hibákat vétettek ezen a napon és a labdaeladásaikkal is jól élt az ellenfelük.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

BVSC-Zugló–Füzesgyarmati SK 4–1 (2–0)
Budapest, 350 néző
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Kelemen (40.), Benkő-Bíró (43.), Tóth M. (46.), Szalánszki (68.), ill. Szabó B. (57.).

BVSC: Kovács B. – Májer, Benkő-Bíró, Balogh M., Nádor (Szilágyi M., 71.) – Nagy J. (Horváth R., 70.), Szalánszki – Fisli, Kelemen (Ciceu, 70.), Tamási (Tóth K., 70.) – Tóth M. (Kesselbauer, 76.). Vezetőedző: Kincses Ádám, Urbán Flórián.

Füzesgyarmat: Fildan – Urbanowski, Raducu, Toca (Bajor, 77.), Pataki – Oltean – Orovecz (Cigan, 46.), Achim S. (Kis Sz., 61.), Bódis (Szabó B., 46.), Szilágyi J. M. (Kiss G., 46.) – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Boros Tibor: – A negyven és a negyvenhatodik perc között gyakorlatilag lenulláztuk magunkat. Ezután még volt egy fellángolásunk, ahol több lehetőségünk volt a gólszerzésre, de a meccs hajrájában nyolc emberrel nem maradt reményünk a pontszerzésre.