Közösségi oldalak

Sport

Büntetőpárbajjal jutott tovább a Füzesgyarmat a Magyar Kupában

Végül Fildan Calin lett a főszereplő Fotó: Daru Andrea

A füzesgyarmati labdarúgócsapat bejutott a MOL Magyar Kupa második körébe, miután a szombat délelőtti fővárosi matinén, hosszabbítás után, büntetőpárbajjal múlta felül a BLSZ I. osztályban szereplő lelkes fiatal vendéglátóját.

A vendégek kezdettől fölényben játszottak a „sündisznóállásból” kivárásra játszó rendkívül fiatal házigazda ellen, amelyet szűk negyedóra múltán Vasziljevics fejessel késztetett kapitulálásra. Újabb fertályórányi játékot követően Kis Szabolcs küldött 23 méterről védhetetlen lövést a hazaiak kapujába, ez sem törte meg azonban a lelkesedésüket. Felbátorodtak és a játékrész utolsó harmadában akár egalizálhattak is volna, de előbb az üres kaput nem találták el, majd Fildan védett nagy bravúrral.

Szünet után már nem volt ilyen szerencséjük a sárrétieknek. Előbb több ziccert rontottak, majd a feltámadó vizes csapat – kihasználva a zavarodottságukat – 8 perc leforgása alatt ledolgozta a tekintélyesnek tűnő hátrányát. A folytatásban pedig kiegyenlített játék folyt, mindkét fél döntésre vihette volna, de a kapu előtt elfogyott a tudománya, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban is pro-kontra akadtak lehetőségek, gól azonban nem született újabb, így a továbbjutást büntetők döntötték el. Fildan kapus lett a főszereplő, aki háromszor is hárítani tudta az ellenfél próbálkozását (az utolsót kétszer is), társai pedig egy kivétellel magabiztos végrehajtónak bizonyultak.

Magyar Kupa mérkőzés

Fővárosi Vízművek SK–Füzesgyarmati SK 2–2 (0–2, 2–2, 2–2) – büntetőkkel 3:5
Budapest, 100 néző
Vezette: Kovács Tamás.
Gólszerző: Mamusits (67.), Kiss Zs. (75.), ill. Vasziljevics (14.), Kis Sz. (28.).

Fővárosi Vízművek: Hollókőy – Kiss Zs., Gáti (Varsa, 58.), Fenyvesi (Zoller, 62.), Niedermüller, Zilahi (Mester, 46.) – Korányi (Madarász, 86.), Hutás (Homoki, 91.), Koblencz (Szil, 58.), Mamusits – Peller. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Füzesgyarmat: Fildan – Urbanowski (Bánfi, 41.), Vasziljevics, Oltean, Pataki – Bódis – Orovecz (Kiss G., 96.), Kis Sz., Szabó B. (Achim S., 46.), Bajor – Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Boros Tibor: – Az első órában fölényben voltunk, ami gólokban is megmutatkozott. A másodikban már az ellenfél volt a jobb, de a büntetőknél mi tudtunk higgadtak maradni, Fildan pedig lehúzta a rolót.