Közösségi oldalak

Sport

Papírforma eredmény a Békéscsaba ESMTK mérkőzésen

Máris Dominiknak sikerült felpörgetnie az Előre játékát. Fotó: Milyó Pál

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata eltérő félidők után jutott a legjobb 16 csapat közé a MOL Magyar Kupában. A lilák Pesterzsébeten már három góllal is vezettek a szünetben, de azután leültek, mint tó fenekére az iszap, emiatt akadtak olyan időszakok, amikor a lelkes házigazdák kétségessé tudták tenni a továbbjutásukat.

Az elmúlt hétvégi bajnoki mérkőzés kezdőcsapatát Király kivételével már a vasárnapi szolnoki derbire tekintettel pihentette Schindler Szabolcs, és helyükön azok kaptak bizonyítási lehetőséget, akik az utóbbi hetekben kevesebb időt tölthettek pályán.

Igyekeztek is meghálálni a bizalmat a bekerülők, különösen Gránicz Patrik jeleskedett, aki az első 20 percben született mindkét csabai gólt jegyezte. A találatok előtt szélről került kapu elé a labda, a támadó középpályásnak csak jókor kellett jó helyen lennie, de megtette. A harmadik csabai gólt Ilyés Tamás jegyezte a 27. minutában, aki egy kiugratás után a védője által gyötörve lőtt a rövid sarokba a bal szélen előre törve.

Megnyugtató előnye birtokában a második félidőre leült a csabaiak játéka. Ezt kihasználva Soós szűk negyedóra alatt duplázni tudott, újból élessé téve a mérkőzést. Schindler Szabolcs csapata teljesítményét élénkítve, nyomban lecserélte gyakorlatilag a komplett középpályás sorát. Tíz perccel később pedig Kovács Ádámmal is megtette büntetésből, aki a meccs helyzetét hibázta el röviddel előtte! Hamarosan a helyére beszálló Lukács is hasonló „kaliberű” labdát emelt kapu fölé, mígnem a 80. percben Pantovics mutatta meg a társaknak a góllövés „tudományát”. A csereember a Márissal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt 17 méteres szabadrúgást varrta be jobbról a rövid felső sarokba, 2–4.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés érdemi része, a „Liza” a maradék időben már nem jutott el a lilák kapujáig.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Erzsébeti SMTK–Békéscsaba 1912 Előre 2–4 (0–3)
Budapest, 300 néző
Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Kulman Tamás).
Gólszerző: Soós (48., 57.), ill. Gránicz (8., 19.), Ilyés (27.), Pantovics (80.).

ESMTK: Gábor – Dankó (Markovics, 46.), Száhl, Lázár (Tóbiás, 46.), Delea (Kovács B., 71.) – Molnár J., Túri D. – Slezák, Szabó L. (Szűcs, 79.), Soós B. – Horváth L. (Szilágyi P., 46.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Békéscsaba: Krnács – Puskás, Albert, Fazekas, Hodonicki – Szabó P. (Zvara, 46.), Gránicz (Pantovics, 60.), Király (Máris, 60), Varga Sz. (60.) – Kovács Á. (Lukács, 71.), Ilyés. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Schindler Szabolcs: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szünet után viszont hoztuk a bajnoki formánk.

B.M.