Közösségi oldalak

Sport

Öt gólos vereség Pesterzsébeten

Az NB III.-as bajnokság szerdai fordulójában súlyos vereségbe szaladt bele Pesterzsébeten a gyarmati csapat. A sárrétiek fokozatosan bizonytalanodtak el, emiatt már az első félidőben jelentős hátrányba kerültek, de szünet után helyén volt a szívük, így elkerülték a nagyobb „katasztrófát”.

A hazaiak léptek fel támadólag, a gyarmatiak azonban jól megszervezték a védekezésüket, nem igazán hagytak területet az erzsébeti támadóknak. A házigazdák egy jóindulatú büntetőből szereztek vezetést a félidő közepén, ami azonban aláásta a vendégek addigi önbizalmát. Sorra csúsztak be a hibák, ezeket pedig kíméletlenül kihasználták a fővárosiak, így gyakorlatilag már a szünetre zsebükben érezhették a három pontot.

Az ESMTK a térfélcserét követően is gyorsan kapitulálta Fildan kapust. Félő volt, hogy csúnya vége lehet a gyarmatiakra nézve, de a pestiek pontatlanná váltak a kapu előtt, a sárrétiek viszont visszanyerték a tartásukat, így már nem nőtt tovább a két csapat közötti különbség.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK 5–0 (4–0)
Budapest, 400 néző
Vezette: Fehérvári Patrik (Toplánszki Szabin, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Molnár J. (21. – 11-esből), Bán (35.), Wirth (41.), Slezák (44.), Tagai (53.).

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R. (Rései, 77.), Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J., Sztaroszta (Lucz, 56.), Bán (Papp D., 77.) – Wirth (Helmich, 85.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Füzesgyarmat: Fildan – Soós (Bella, 46.), Csáki (Béres, 69.), Bódis, Pinte – Kiss P. (Bartók, 29.), Mező – Kabály (Hoffmann, 69.), Achim S. (Virág, 77.), Szabó B. – Sándor. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Nagyon rosszul néztünk ki a mai mérkőzésen. A hazaiak nagyon motiváltak voltak, nyomás alá helyeztek bennünket, mi pedig nem tudtunk felnőni a kihíváshoz.