Közösségi oldalak

Sport

Nem vallottak szégyent a bajnok ellen az Előre fiataljai

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi záró körében az aranyérmes Kazincbarcika otthonában volt jelenése a Békéscsaba 1912 Előre csapatának. A lila-fehér fiatalok becsülettel végezték a dolgukat, ezzel pedig mindvégig éles mérkőzésre késztették a Keleti csoportból kimagasló borsodi ellenfelet.

A kezdeti hazai fölény tíz perc után alább hagyott, ettől kezdve változatos játék folyt több csabai lehetőséggel és ígéretes lövéssel. A csapatok sorra alakították ki a helyzeteket és a félidő közepétől a gólokkal sem maradtak adósak. A Barcika a 23. percben Kristófi révén használta ki a vendégek első megingását, 1–0. Hat minutával később már kettővel járt előrébb a hazai együttes, miután Nagy J. távoli lövése is utat talált Krnács kapujába, 2–0. A csabaiakat nem törték meg a kapott gólok, továbbra is harcosan játszottak. A 32. percben Zahorán bal oldali beadásából Korógyi szépített, ezzel ismét nyílttá téve a meccset, 2–1.

Az iram nem változott, de a csapatok kapu előtti aktivitása alább hagyott a folytatásra. A borsodiak újabb találata az 55. percben született, amikor egy beadást Pálinkás bólintott a csabai kapuba, 3–1. Negyedóra múltán ismét a barcikai támadó növelhette volna az előnyt, de a fejesét ezúttal Krnács védte nagy bravúrral. Az előrések erőfeszítései a 78. percben hozták meg az eredményt, amikor is a nem régen becserélt Mágocsi szépített, 3–2. A meccs finise már nem hozott változást az eredményben, a csabaiaknak nem sikerült elrontaniuk a helyiek aranyünnepét, ennek ellenére a teljesítményük nem okozott csalódást.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Kazincbarcika SC–Békéscsaba 1912 Előre II 3–2 (2–1)
Kazincbarcika, 350 néző
Vezette: Muhari Gergő (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Kristófi (23.), Nagy J. (29.), Pálinkás (55.), ill. Korógyi (32.), Mágocsi (78.).

Kazincbarcika: Megyeri (Fila, 51.) – Schildkraut, Szabó B., Nagy J. (Keményffy, 72.), Szemere (Székely, 72.) – Ádám (Laczkó, 90.), Ur, Sütő, Heil – Kristófi (Márton, 72.), Pálinkás. Vezetőedző: Varga Attila.

Békéscsaba II: Krnács – Styecz (Mágocsi, 76.), Szabó Cs., Babinyecz, Zahorán – Marik (Borbély, 89.), Korógyi (Papp Sz., 70.), Zvara, Bónus – Oláh Á., Varga T. (Sipaki, 89.). Megbízott edző: Marik László.

Marik László: – Ritka jó mérkőzés volt, sportszerű keretek között. A játékosaink minden dicséretet megérdemelnek, hiszen kiadták magukból a maximumot, és teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a bajnokcsapatnak. Ezt az eredményt öt 17 éves játékossal értük el, ám ha picivel nagyobb szerencsénk van a végén, döntetlen is lehetett volna belőle.