Közösségi oldalak

Belföld

Győzelemmel fejezte be a bajnokságot a Füzesgyarmati SK NB III-as csapata

Fénykorára emlékeztető jó játékkal múlta felül vendéglátóját a borsodi Hidasnémetiben. A sárrétieknél Cigan Cristian volt leginkább elemében, aki két góllal és egy gólpasszal járult a sikerhez.

Kezdettől támadólag lépett fel a gyarmati csapat, amely pontrúgásokból veszélyeztetett gyakran. Több esetben is ziccerig járatták a labdát, de a befejezéssel hadilábon álltak. Egy rossz helyezkedésük pedig váratlan lehetőséghez juttatta a borsodiakat, egy az egyben vihették Fildanra a labdát, akinek minden rutinjára szüksége volt ahhoz, hogy lelopja azt a csatár lábáról. Röviddel ezután Cigan törte meg a jeget, aki a bal összekötős helyéről cselezte be magát a tizenhatoson belülre, az ötös magasságából jobbal nagy gól lőtt a hosszú felsőbe, 0–1.

Cigan Cristian (10) duplázott az évzárón és még gólpasszt is kiosztott. Fotó: Daru Andrea

A második félidőben is többet birtokolták a labdát a vendégek, ennek eredményeként az 59. percben Pataki lekészítését Cigan okos megoldással juttatta a kapu jobb sarkába, 0–2. A támadó a harmadik gólból előkészítőként vállalt szerepet, labdáját az ötösön tisztán álló Bartóknak nem okozott nehézséget a kapuba juttatni, 0–3. A magabiztos előny tudatában visszább vett a Gyarmat és cserékkel frissített. A meccs legvégén a hazaiaknak sikerült szebbé tenniük az NB III-as búcsút, miután egy szögletet Menougong csúsztatott a kapuba, már középkezdésre sem maradt idő, 1–3.
A motivált gyarmatiak sok helyzetet kidolgozva arattak magabiztos győzelmet, ezzel a 10. helyen zárták a bajnokságot.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Hidasnémeti VSC–Füzesgyarmati SK 1–3 (0–1)
Hidasnémeti, 100 néző
Vezette: Kovács Tamás (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd).
Gólszerző: Menougong (92.), ill. Cigan (33., 59.), Bartók (68.).

Hidasnémeti: Málik – Zavodni, Varjas L., Markovics (Tucsa, 71.), Tóth K. (Magyar, 87.) – Molnár M. (Földi, 61.) – Tóth D. (Gaal, 61.), Takács (Szalóczy, 71.), Holló, Zsiga – Menougong. Csapatvezető: Török András.

Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim Á., Raducu, Lippai, Pataki – Oltean – Achim S., Bartók (Borbély, 84.), Hussein (Nagy N., 71.), Cigan (Márkus, 89.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – A minimális célunk elérése miatt volt fontos számunkra ez a mérkőzést. Ezt a pályán lévő játékosaink is átérezték és végig motiváltan, helyenként jól játszva vetették magukat a küzdelembe. Ennek lett az eredménye a megérdemelt három pont. A mai szerepléssel elégedett lehetek, ugyanez nem mondható el az évre.