Közösségi oldalak

Sport

Nem hagyott pontot Békéscsabán a Mosonmagyaróvár

A három hetes bajnoki szünet a jelek szerint nem tett jót a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapatának, amely egy félidőt emberhátrányban küzdve, a Kórház utcai Stadionban maradt alul a kieső helyen tanyázó Mosonmagyaróvárral szemben. A liláknak hiába volt több lehetőségük még 10 emberrel is, a kapuba képtelenek voltak betalálni, nem így a vendégek a végén!

Az első félidő a vendégek meddő mezőnyfölényét hozta. A lila mezes játékosok közül jóformán egyedül Hamed tudott helyzetbe kerülni, illetve veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára. Az óváriak ugyan ritkán bocsátkoztak ellenakcióba, viszont a pálya védőharmadát jól zárták le a házigazdák elöl. A félidő végén Fülöpnek volt egy ígéretes lövése, amit a látogatók blokkoltak, a hosszabbításban pedig megfogyatkoztak a házigazdák, akik így önmaguk dolgát tették nehézzé a folytatásra.

A szünetben kettőt cserélt Brlázs Gábor edző. A robbanékony Máris okozott is riadalmat a vendégek soraiban, a 63. percben közel járt a gólszerzéshez is, de nem volt szerencséje, mert a kapuvasról a mezőnybe vágódott a lövése. A játék minőségét jellemzi, hogy ez jelentette a hazaiak utolsó lehetőségét a gólszerzésre. A menet közben beszálló friss emberek sem tudtak lendíteni, így az idő fogytával fordított arányban értékelődött fel a meglévő pont. Amiből azután semmi nem lett, mert a hajrában egy törvényszerű kihagyás is elegendőnek bizonyult a Mosonmagyaróvár számára, hogy megszerezze a győztes találatot.

Olyan mérkőzés volt ez, ahol valójában semmi nem sikerült jól az Előre számára, a vendégek céltudatosabb focival zsebelték be a számukra is igen fontos pontokat.

B.M.

45+2. perc: Zvara rántotta le a félpályánál az egyedül kiugrani készülő Illést, amiért a játékvezető piros lapot mutatott fel a csabai játékosnak.
86. perc: Horváth Kevin ívelte középre a labdát, Nagy Zoárd pedig az üresen maradt kapu közepébe bólintott, 0–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Mosonmagyaróvári TE 1904 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 830 néző
Vezette: Farkas Tibor (Rózsa Dávid, Rideg Kevin).
Gólszerző: Nagy Z. (86.).
Sárga lap: Albert (64.), ill. Szalkai (36.), Jasarevic (55.), Debreceni (60.).
Piros lap: Zvara (45+2.).

Békéscsaba: Bukrán – Puskás (Hodonicki, 71.), Albert, Fazekas, Kitl – Váradi (Szalai, 46.), Zvara, Fülöp (Szabó Cs., 85.), Czékus (Mágocsi, 84.) – Hamed, Lukács (Máris, 46.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Gáncs (Buglyó, 83.), Czingráber, Debreceni A., Jasarevic (Múcska, 67.), Horváth K. – Simita, Végh, Illés (Monori, 67.) – Nagy Z. (Papp, 89.), Szalka (Sajbán, 83.). Vezetőedző: Horváth Csaba.