Közösségi oldalak

Sport

Nem bírt egymással az Orosháza és a Gyula – Megyei foci eredmények

Megye I. osztály, rájátszás 9. forduló

Felsőház

Okány KSK–Körösladány MSK 0–3 (0–0)
Okány, 200 néző. Vezette: Juhász Dániel.
Okány: Kurta – Szabó R., Bondár, Boros, Bogár, Vincze D., Tokaji (Balogh R.), Kopács (Szalazsán), Szarka (Baksai), Kollát (Sági), Komódi (Komlósi). Edző: Szabó László.
Körösladány: Farkas Zs. – Milek (Czirok), Ruzsa (Burai), Wéber, Bakk (Malkócs), Szántó, Kisari (Farkas J.), Murvai, Zelenyánszki, Urbán (Vajda), Talpalló. Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.
Gólszerző: Czirok (48.), Wéber (77.), Murvai (81.).
A hazai csapat sportszerűen sorfalat állva, és tapssal köszöntötte a bajnokcsapatot a találkozó előtt. Az első félórában az Okány fegyelmezett védekezésén nem talált rést a Körösladány, csupán néhány átlövéssel veszélyeztetett. Sőt a 20. percben a hazaiak álltak közelebb a gólhoz, de Vincze három lépésről nem tudta kapuba kotorni a játékszert. Félidő végére egyértelmű lett a vendégek fölénye, gólt azonban csak a második játékrészt elején tudtak szerezni, amikor Czirok talált a kapuba. A folytatásban az okányiak megpróbáltak ritmust váltani és ugyan többször is eljutottak a ladányi kapu elé, de nem sikerült egalizálniuk. A találkozó utolsó negyedórájára kijött a két csapat közötti erőnlétbeli különbség is, amit újabb két vendéggól jelzett. (V. R.)

Varju Richárd alelnök: – A fegyelmezett első félidei játék után a vendégek a második játékrészben érvényesítették a papírformát. Becsülettel küzdöttünk, harcoltunk, de ez ma csak ennyire volt elég.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: – Először éltük meg, hogy sorfalat állt az ellenfél a mérkőzés előtt, ami egy nagyon kedves gesztus volt tőlük. Köszönjük ezt az Okánynak, és sok sikert kívánunk nekik! Sportszerű mérkőzés. Varju Richárd

Nagyszénás SE–Szarvasi FC 3–2 (1–1)
Nagyszénás, 150 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt.
Nagyszénás: Magony – Godár, Darida, Kolozsvári (Tari), Simon L., Vili, Libor, Rafaj, Nagy Sz. D., Kovács L., Márk. Játékos-edző: Juhász Norbert, Vili Máté.
Szarvas: Babák – Zahorán, Polonszki, Furár, Styecz (Zima), Bány, Pilán (Moleri), Deli (Juhász), Kiri M. (Magyar), Czvalinga, Simon R. Edző: Somogyi János.
Gólszerző: Darida (43. – 11-esből), Kovács L. (62.), Nagy Sz. D. (86.), ill. Furár (37.), Simon R. (89. – 11-esből).
Első percek enyhe vendég mezőnyfölénye után kiegyenlített játékot láthatott a publikum, aminek legizgalmasabb részeként egy les miatt meg nem adott szarvasi gólt és egy szabadrúgásból elért hazai kapufát lehet megemlíteni. A félidő végéhez közeledve egy kapu elé beívelt labda találta szabadon Furárt, akinek nem volt nehéz dolga megszerezni a vezetést, amit néhány percen belül a Nagy elleni szabálytalanságért megítélt 11-essel Darida egalizált. A második félidő nyílt sisakos játékot hozott, amiben számos helyzet adódott mindkét oldalon. A Szénás egy szabadrúgásgóllal szerzett vezetést, amit a vége előtt Nagy Szabolcs kontrából tovább növelt. Pár perc után egy kezezésért megítélt büntetőből szépített a Szarvas amivel felcsillant a remény a pontszerzésre, de a Szénás megőrizte előnyét és otthon tartotta a három pontot. (A. G.)

Juhász Norbert, Vili Máté: – Helyenként jó játékkal nagyot küzdve, de megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Szépen sikerült a búcsú, a szezon utolsó hazai mérkőzésén.

Somogyi János: – Ismét sikerült elbukni egy agyonnyert mérkőzést az egyébként nagyon lelkes hazai csapat ellen, de idén ehhez már hozzászokhattunk. Asztalos Gábor

Orosházi MTK-ULE–Gyulai TFC 1–1 (0–0)
Orosháza, 100 néző. Vezette: Barta Tibor.
Orosháza: Marunák – Kovács D., Kasuba, Dajcs, Selmeczy, Vincze, Harangozó, Szabó Á., Fehér (Csőke), Miszlai, Gedó. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.
Gyula: Molnár – Nagy S., Magyar (Palik), Kukla Zs., Repisky, Nagy G., Ticudean (Zsilák Mátyás), Trescsula, Kocsis (Vágási), Kiss T., Radics. Edző: Sajben Gábor.
Gólszerző: Vincze (50.), ill. Zsilák Mátyás (68.).
Az első félidőben enyhe mezőnyfölényben játszott az Orosháza, de ne volt benne annyi plusz, hogy feltörje a vendégek szervezett játékát. Szünet után nagyobb elánnal kezdtek a házigazdák, hamarjában a vezetést is megszerezték. A folytatásban sem tűnt úgy, hogy bajuk lehet, hiszen több lehetőséget is teremtettek, de ezeket rendre elpuskázták. A másik oldalon viszont kevés helyzet is elegendő volt az egyenlítéshez egy jó cserének köszönhetően. Az orosháziak nagy mezőnyfölényben játszott, de képtelenek voltak megszerezni a győztes találatot. (B. T.)

Buza Barnabás, Kvasznovszky József: – Uraltuk a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink, hogy ezt a meccset megnyerjük, de a ziccerek kihasználásával komolyan hadilábon álltunk. A végén is megnyerhettük volna, de ez valamiért nem sikerült.

Sajben Gábor: – A számunkra tét nélküli mérkőzésen csupa pozitívumot mutatott a rendkívül tartalékos csapatom. Büszke vagyok a srácokra! B. B.

Alsóház

Jamina SE–Szabadkígyósi SZSC 5–2 (2–1)
Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Nagy Zoltán.
Jamina: Démusz – Kardos T., Mészáros, Okos, Kardos L., Lipták-Pikó (Gál), Szaszák, Papp D., Zelenyánszki K. (Ursz), Bereczki (Leszkó), Bencsik. Edző: Pozsár Gábor.
Szabadkígyós: Jakab – Frankó, Molnár M., Kis P., Mohácsi (Lászk), Alb, Ancsin (Oláh G.), Nagy D. (Lukács), Maglóczki, Faragó, Ökrös. Játékos-edző: Szabó Zoltán.
Gólszerző: Okos (8.), Kardos L. (18., 74., 77.), Bereczki (60.), ill. Alb (22., 63.). Kiállítva: Bencsik (38.).
Kimaradt kígyós lehetőségek után, a jaminaiak kétszer is bevették a vendégek kapuját, akiknek a gyors szépítés, majd a kiállítás hozta vissza a reményt a második félidőre. Az újabb hazai találatra is hamarjában válaszoltak, az utolsó negyedórában viszont végzetes hibákat követtek el, amit Kardos Levente két esetben is kihasznált, bebiztosítva csapatának a győzelmet.

Pozsár Gábor: – Gyenge első félidő utána másodikat emberhátrányban profin lehoztuk.

Ifj. Szabó Zoltán: – Ma saját magunkat vertük meg. A mérkőzés elején a támadóink, később a védőink betliztek. A Jamina annyival volt jobb, hogy ők többször eltalálták a kapunkat, mi kevesebbszer az övékét. Nyúl Gábor

Szeghalmi FC–Gyomaendrődi FC 3–1 (1–0)
Szeghalom, 100 néző. Vezette: Tóth Imre.
Szeghalom: Nagy Sz. – Vincze L. (Bihari), Tatár, Takács J., Fazekas, László L. (Barna), László A. (Turi), Mészáros (Szabó G.), Marton, Cserna R., Hajdu (Seres). Edző: Boruzs István.
Gyomaendrőd: Vastagh – Kovács A., Forgács, Szilágyi B., Pásztor, Hunya, Egri, Piss, Hanea, Sebők. Edző: Kovács Gyula.
Gólszerző: Takács J. (17., 80. – 11-esből), Fazekas (82.), ill. Hanea (73.).
A széllel támogatott sárréti együttes helyzetei alapján az első félidőben lezárhatta volna a mérkőzést a mindössze egyetlen cserével érkező vendégek ellen. Szünet után viszont fordult a kocka. Átvette az irányítást a Gyomaendrőd és egy kontrával egyenlített a félidő közepét átlépve. Levegőben lógott a fordítás is, a végjátékban azonban a hazai együttesnek sikerült bebiztosítania a győzelmet.

Boruzs István: – A helyzetkihasználásunknak nem igazán, de a győzelmünknek nagyon örülök. Szerettünk volna győzni az utolsó hazai mérkőzésen, és ha egy kis szerencsével is, de sikerült. A hosszú szezon miatt elég tompák voltunk, de köszönöm a csapatnak, hogy ennek ellenére odatették magukat. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak és további sok sikert a gyomaiaknak!

Kovács Gyula: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, a hazaiak nyomás alá helyezték a kapunkat, ettől függetlenül a helyzeteink nagyobbak voltak. Ha kicsit koncentráltabbak vagyunk, még ilyen kevés létszámmal is megnyerhettük volna a mérkőzést. Gratulálok a Szeghalomnak! Zsombok János

Megye II/A osztály, 24. forduló

Tótkomlósi TC–Békésszentandrási HMSE 1–4 (0–1)
Tótkomlós, 40 néző. Vezette: Jakab József.
Tótkomlós: Asztalos (Bordás E.) – Jámbor, Garai, Stranszky (Zádori), Koleszár, Bacsa, Abonyi Á., Horváth H., Baliga D., Sós, Abonyi A. (Borbás). Edző: Papp Lajos, László Dávid.
Békésszentandrás: Buzás – Bencsik (Nemcsényi), Olasz István, Filyó, Mochnács (Kovács N.), Balázs, Tasi K. (Sztricskó), Lós (Boér), Virág, Olasz Imre (Uhljár), Balogh M. Játékos-edző: Boér Zsolt.
Gólszerző: Garai (57.), ill. Lós (15. – 11-esből), Virág (64. – 11-esből), Olasz István (76., 84.). Kiállítva: Bacsa (63.), ill. Balázs (83.).
A vendégek dominanciája jellemezte az első félidőt, akik a helyzeteik alapján már ekkor eldönthették volna a három pont sorsát, de csak egyszer tudták bevenni a komlósiak kapuját. Szünet után feltámadt a hazai együttes, ennek lett a hozománya az egyenlítés. A fordításhoz is megvolt a lehetősége, de az kimaradt. A kiállítás pedig végleg megpecsételte a sorsát, hiszen a játékosai elfáradtak, így a vendégek a meccs végén biztossá tették győzelmüket.

Kunágotai TE–Dobozi SE 6–1 (3–0)
Kunágota, 100 néző. Vezette: Sándor Gergő.
Kunágota: Csomós – Kiss Cs., Sóstai, Kecskés, Juhász P. (Balogh E.), Sárvári M., Kovács A. (Lakatos D.), Sirkó, Sárvári Á. (Hajdú Á.), Balog A., Borbély (Varga B.). Edző: Multyán Lajos.
Doboz: Wagner – Somogyi, Szabó A., Sztojka Zs. (Hollósi), Tímári (Szabó D.), Szabó L., Lukucz, Huszár (Szabó B.), Balogh Á. (Barcsay), Szigeti J., Sztojka N. (Roszik). Játékos-edző: Barcsay Attila.
Gólszerző: Balog A. (11.), Kovács A. (27., 47.), Kecskés (37., 63., 66.), ill. Szigeti (85.).
A találkozó első félidejében a vendégek nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagytak kihasználatlanul, a kunágotaiak viszont jól használták ki a lehetőségeiket, sőt a szerencse is mellettük állt. A magabiztos vezetés tudatában szünet után sem lankadt a hazaiak támadókedve, a másik oldalon viszont befásultak a játékosok, így alakult ki a nagy különbségű hazai siker.

Végegyházi SE–Mezőhegyesi SE 3–0 (1–0)
Battonya, 300 néző. Vezette: Hajdú Dávid.
Végegyháza: Oláh Z. – Répási (Lugasi J.), Dajcs, Zsuzsa (Kocsis), Bagyinszki (Szász), Bozsó, Dócza, Kurta (Solymoskövi), Tanner (Lugasi M.), Mátó, Szlovák. Edző: Balázs József.
Mezőhegyes: Varga P. – Papp M., Jámbor, Varga T., Szabó Zs., Balogh D. (Pálhidai), Zsilák (Czene Z.), Rotár (Isaszegi M.), Karancsi, Faragó (Boros), Isaszegi B. Edző: Ács Levente.
Gólszerző: Bagyinszki (6. – 11-esből), Dajcs (60.), Szlovák (62.). Kiállítva: Papp M. (54.).
A gyors hazai gól után is a hazaiak előtt adódtak nagyobb lehetőségek, Oláh kapusnak egyetlen komoly védése akadt ebben az időszakban. A második félidő elején a kiállítással önmaguk dolgát nehezítették el az addig masszívan záró hegyesiek, ezt kihasználva, a Végegyháza bebiztosította győzelmét.

Csanádapácai EFC–Mezőberényi LE 3–4 (1–1)
Csanádapáca, 40 néző. Vezette: Nagy Gábor.
Csanádapáca: Csonka – Haba, Mag, Juhász, Erdélyi (Bozsó G.), Bozsó M., Rakonczai, Vígh R., Kasza, Balassa, Szűcs K. Edző: Szikora Pál.
Mezőberény: Rau – Fazekas, Tóth J., Durkó, Jónás, Kajlik, Buczkó B. (Balogh L.), Olej T., Zsíros, Adamik, Kanó. Edző: Benyovszki Róbert.
Gólszerző: Vígh (45., 57., 73.), ill. Durkó (34., 55.), Fazekas (80.), Tóth J. (92.).
A nem túl iramos mérkőzés első félidejében a játék többnyire a hazai csapat térfelén zajlott. A berényiek több helyzetet alakítottak ki, a vezetést is megszerezték a félidő hajrájában, ami a hazaiakra volt jó hatással. Több veszélyes támadást vezettek, a szünet előtt egy védelmi megingást kihasználva, egyenlítettek. A második félidőben egyik csapat sem talált fogást a másikon. A vezető góljuk ismét megzavarta a berényieket, a lelkes hazaiak pedig két távoli lövéssel megfordították a mérkőzést. A szerencse végül a vendégek pártjára állt, egy megpattanó labdából egalizáltak, majd az utolsó percben ismét betaláltak, ezzel olyan meccset nyertek, amely fordítva is alakulhatott volna.

Megye II/B osztály, 24. forduló

Battonyai TK–Körösladány MSK II 1–2 (0–1)
Battonya, 50 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.
Battonya: Erdélyi – Káló, Liszkai P., Nagy I T., Kiss Z., Ivanov (Mákos), Molnár R., Kiss D. (Lenti), Hrabovszki (Habalik), Balla, Lipták. Játékos-edző: Kovács Zoltán.
Körösladány: Vass (Kardos L.) – Egeresi, Földi (Havran), Kántor M., Szántó B., Agárdi R. (Zsila), Szabó L., Szentpéteri, Somogyi, Szuroka, Szabó M. Edző: Keresztesi János.
Gólszerző: Lipták (88. – 11-esből), ill. Szántó B. (26.), Kántor M. (68.).

Köröstarcsai KSK–Kondorosi TE 4–3 (3–0)
Köröstarcsa, 80 néző. Vezette: Telek András.
Köröstarcsa: Kardos – Varga L. (Farkas Gy.), Balogh Á. (Vincze D.), Puskás, Andrejsi, Machó, Keresztesi J. (Nyeste V.), Vincze Gy., Hajzer, Hajdú, Tóth G. (Nyeste M.). Játékos-edző: Farkas Gyula.
Kondoros: Gritta – Menárik I. (Szigeti), Molnár T., Szebegyinszki B., Varga E. (Pusztai), Tusjak (Gombár), Bákai B., Hanyecz, Ancsin, Paluska, Rafaj. Edző: Janis János.
Gólszerző: Varga L. (18., 31.), Hajdú (38., 65.), ill. Szigeti (50., 73.), Paluska (83.).

Füzesgyarmati SK II–Elek USE 4–1 (2–1)
Füzesgyarmat, 100 néző. Vezette: Kovács Antal.
Füzesgyarmat: Seprenyi – Mazán, Vámos, Komáromi R., Tóth B. (Hercz), Nagy A., Vígh L., Zs. Nagy, Jónás (Dóczi), Bereczki, Kiss B. (Polgárdi). Edző: Fábián Ottó Olivér.
Elek: Engelhardt – Dehelán, Oszlács, Rostás, Sipos, Bíró (Kotroczó), Kasznár (Jepure), Barthalos, Hotea, Nagy Á., Puporka (Pintér). Edző: Turcsek Zoltán.
Gólszerző: Tóth B. (16., 65.), Bereczki (37., 73.), ill. Barthalos (1.). Kiállítva: Engelhardt (15.).

Gádorosi LSE–Békési FC 0–3 (0–2)
Gádoros, 80 néző. Vezeti: Pusztai Zoltán.
Gádoros: Földesi – Szokolai, Papp M., Tóbiás, Kovács T., Kun Szabó, Neszi, Máriás (Molnár G.), Szijjártó G. (Kuli), Fejes, Pásztor. Edző: Bodzás Ádám.
Békés: Takács M. – Római T., Székely (Antal), Kis J., Római J., Reszelő J., D. Nagy (Csikós), Kardos I. (Fekete), Kovács L., Balázs (Benedek), Mracskó. Edző: Fekete Mihály.
Gólszerző: D. Nagy (35., 43.), Reszelő J. (65.).

Kaszaper FC–Csorvási SK 0–1 (0–0)
Kaszaper, 90 néző. Vezette: Fűri Imre.
Kaszaper: Mező – Kőszegi (Petrics R.), Simon, Gyüre (Kasza), Csenki, Dénes, Hatfaludy, Garamvölgyi, Papp B., Bordás M. (Buczku), Pónya. Edző: Bordás Sándor.
Csorvás: Hrncsjár – Csicsely, Gerda V., Fabulya, Simon N., Csábi, Varga A., Szemenyei (Ruszin), Zsiga N., Könyves, Szatmári B. Edző: Zsiga Róbert.
Gólszerző: Csábi (68.).

Kétegyházi SE–Újkígyós FC 3–2 (3–0)
Kétegyháza, 40 néző. Vezette: Baczovszki Attila.
Kétegyháza: Durkó Á. – Kukla Á., Fettik, Tóth (Grsz), Krisán, Lengyel, Bácsi, Dohányos, Szucsán, Durkó M., Kajári (Darócz). Edző: Szegedi Ferenc.
Újkígyós: Ancsin – Csatlós (Zatykó), Sas, Tóth Z., Csiernyik M. (Szabó M., Oláh T.), Danczik, Farkas F., Prókai, Werner, Faragó, Burkus. Játékos-edző: Tóth Zoltán.
Gólszerző: Kajári (3.), Lengyel (10.), Durkó M. (19.), ill. Werner (66., 70.). Kiállítva: Prókai (75.).

Megye III. osztály, 27. forduló

Mezőmegyer SE II–Vésztői TK 3–1 (1–0)
Mezőmegyer, 40 néző. Vezette: Krcsméri Milán.
Mezőmegyer II: Szalkai – Jova, Vozár O., Zsibrita, Egeresi, Hajdú P., Moka, Erdélyi, Papp Á., Zsidek, Dávid. Csere: Tóth Á., Rajeczki, Frisnyicz, Kőszáli. Edző: Hajdú Péter.
Vésztő: Mezger – Lázár A., Balázs, Fazekas, Andor, Lázár T., Gurmai, Szabó L., Papp K., Varga S., Papp L. Csere: Márki-Kira, Papp B., Kubinszki. Szakmai vezető: Szabó Sándor.
Gólszerző: Papp Á. (20.), Egeresi (64.), Erdélyi (76.), ill. Balázs (66. – 11-esből). Kiállítva: Lázár A. (45.).

Kötegyáni FC–Végegyházi SE II 3–0 (2–0)
Kötegyán, 30 néző. Vezeti: Dohar László.
Kötegyán: Kiss S. – Martinecz, Harmati, Balázs Bertalan, Gyebrovszki, Ruzsa R., Farkas K., Vasadi, Szűcs P., Zdolik M., Berke. Csere: Ungor, Csiki, Bálint J. Edző: Gurzó Sándor.
Végegyháza: Kunos – Farkas N., Adler Á., Harczman, Husvéth, Marik, Németh Sz., Józsa, Szakál, Hack B., Sramkó. Csere: Molnár L. Edző: Fejes István.
Gólszerző: Harmati (9.), Berke (15. – 11-esből), Vasadi (77. – 11-esből).

Medgyesegyháza SE–Gerlai SE 4–0 (0–0)
Medgyesegyháza, 50 néző. Vezette: Gyebrovszki György.
Medgyesegyháza: Pós – Bácsi, Borzi, Holecz, Deák, Fodor R., Tanner, Otrok, Borbás, Megyeri, Nagy B. Csere: Tassi L., Zsadány, Tóth D., Borsi, Nagy Zs. Edző: Szekeres Tibor.
Gerla: Laurinyecz – Hajdú S., Pozsár, Rieger, Orodán, Csontos, Kovács P., Sóvári, Gáspár, Egeresi, Hévizi. Csere: –. Játékos-edzők: Kovács Péter, Mucsi Péter.
Gólszerző: Fodor R. (47., 68., 72.), Tassi L. (77.).

Kamuti SK–Bucsa SE 4–0 (2–0)
Kamut, 30 néző. Vezette: Krisán János.
Kamut: Gulyás – Gilik, Tóth F., Kóródi, Bán, Németh M., Szalkai, Szabó I., Máté, Fulajtár, Dananaj P. Csere: Krizsán, Knapp, Laluska, Mező, Tarkovács, Radics, Csávás. Edző: Galát Pál.
Bucsa: Gera – Tóth K., Lengyel, Lázók A., Kulik Cs., Kiss A., Fábián N., Lázók S., Laurencsik, Kulik K., Tasi T. Csere: Lázók N., Kiss G. Játékos-edző: Nagy Ferenc.
Gólszerző: Bán (10.), Kóródi (41.), Gilik (65.), Krizsán (88.).

Sarkadkeresztúri SE–Békéssámsoni SK 4–2 (3–1)
Sarkadkeresztúr, 40 néző. Vezette: Vezeti: Szabó Csaba Pál.
Sarkadkeresztúr: Kóra – Pulyka, Tóth I., Rozsi, Zsoldos, Molnár M., ifj. Zsoldos, Szalazsán, Szabó Milán, Szabó II M., Patkás R. Csere: Berecki, Szabó I M. Játékos-edző: Szabó I Mózes.
Békéssámson: … Játékos-edző: Godó Imre.
Gólszerző: Zsoldos (38.), Patkás D. (41.), Szabó Milán (44., 88.), ill. Baliga A. (24., 68.).