Közösségi oldalak

Sport

Otthonában kapott ki a kis Előre a Hajdúszoboszló csapatától

A bajnoki év utolsó hazai mérkőzésén nem sikerült pontot szereznie a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgó-csapatának, amely vasárnap az élmezőnyhöz tartozó Hajdúszoboszlóval nem bírt. A vendégek korán kétgólos előnyt szereztek, amit a szünetig eltüntettek a lila-fehérek, de a fürdővárosiak a szünet után eredményes lőgyakorlatot tartottak Czinanó kapuja előtt és megérdemelt győzelmet arattak.

A vendégek szemszögéből nem is indulhatott volna jobban a mérkőzés, hiszen már az elején tetemes előnyt szereztek a megilletődött házigazdákkal szemben. A 7. percben Czinanó még bravúrral ütött ki egy rátűzött labdát, de a kipattanó Csiki elé került, aki nem hibázott, 0–1.

Három minutával később pedig Kis Szabolcs 16 méteres átlövésével szemben bizonyult kiszolgáltatottnak a csabai hálóőr, 0–2. Szerencsére a hazai fiataloknak ez sem szegte a kedvüket. Szépen lassan magukra találtak és a 33. percben Szabó Zsombor fejesével a szépítés is összejött számukra. A védő egy pontos beadást bólintott a kapuba, 1–2.

Öt minutával később újabb szép hazai gólnak tapsolhatott a publikum: Varga Tamás a tizenhatos bal csücskéről zúdított pontos lövést Mészáros kapujába, 2–2.

A második félidő ismét a hajdúságiak számára indult jobban. Szabó L. az 50. percben a tizenhatos előteréből küldött lapos lövést a hosszú sarokba, 2–3.

Nem sokkal később Máté 20 méteres szabadrúgása is utat talált Czinanó kapujába, 2–4.

A folytatásra ismét rendezte sorait a Békéscsaba, de a próbálkozásai ellenére elmaradt a gólszerzés, a 80. percben pedig le is zárult a meccs érdemi része, miután Lénárt 16 m-es váratlan lövése, Czinanót is meglepve landolt a kapu közepébe, 2–5.

Magyar bajnokikon kevés olyan alkalom van, amikor 4-5 találat is születik átlövésekből, de most ez egy ilyen volt. A rutinos vendégek pontosabbak voltak, nem érdemtelen a sikerük.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Hajdúszoboszlói SE 2–5 (2–2)
Békéscsaba, 150 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Bereczki Bence, Juhász Szabolcs Olivér).
Gólszerző: Szabó Zs. (33.), Varga T. (38.), ill. Csiki (7.), Kis Sz. (10.), Szabó L. (50.), Máté (58.), Lénárt (81.).

Békéscsaba II: Czinanó – Szabó Zs., Sipaki (Bacsa, 79.), Czvalinga (Zahorán, 79.), Kasik – Styecz (Marik, 76.), Korógyi, Bónus, Zelik (Mágocsi, 63.) – Oláh Á., Varga T. (Cservenák, 76.). Edző: Mészáros Márk.

Hajdúszoboszló: Mészáros – Barnucz, Kónya (Domonkos, 89.), Vincze, Sütő (Fenyőfalvi, 53.) – Lénárt, Berdó, Kis Sz. (Drobina, 72.), Csiki – Szabó L. (Baranyi, 89.), Máté (Fehér, 89.). Vezetőedző: Csillag László.

Mészáros Márk: – Az elején kapott két elkerülhető gól megzavart minket. Úgy gondolom, hogy a mezőnyben partiban voltunk ellenfelünkkel, ami helyzetekben, a félidő végére pedig gólokban is megmutatkozott. Rosszkor jött a szünet, ami kizökkentett bennünket, onnan pedig már nem volt meg az a plusz a csapatban, amivel fordítani tudtunk volna.