Közösségi oldalak

Sport

Nem bírt az Újpestel a Békéscsaba a Magyar Kupában

Fotó: Erdős Csaba

A címvédő Újpest 3–2-re győzött a másodosztályú Békéscsaba otthonában a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében. A 11-szeres kupagyőztes fővárosi lila-fehérek harmadikként jutottak a legjobb négy közé, kedden ugyanis előbb a Paks, majd a bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros biztosította a helyét az elődöntőben.

3. perc: Az újpesti csapatkapitány, Simon Krisztián Bjelos passza után jobbal a jobb alsó sarokba bombázott, 0–1.
18. perc: Szöglet után Ilyés Tamás estében, közelről a léc alá vágta a labdát, 1–1.
38. perc: Mack a félpályától tette a 16-osnál helyezkedő, csereként beállt Abdoulaye Yahaya elé a labdát, aki jobbal, a bal felső sarokba bombázott, Winternek esélyes sem volt arra, hogy hárítson, 1–2.
57. perc: Viana célozta meg mintegy 16 méterről a kaput, a labda a bal kapufát találta el a visszapattanót Miroslav Bjelos a kapu közepébe lőtt, 1–2.
77. perc: Pantovics lőtte rá 10 m-ről spiccel a labdát, ami a kapufán landolt, Lukácshoz került, aki kitolta Hodonickihez, ő pedig középre ívelt, a berobbanó Tóth Dániel pedig a bal alsóba fejelt, 2–3.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, negyeddöntő

Békéscsaba 1912 Előre–Újpest FC 2–3 (1–2)
Békéscsaba, 1920 néző
Vezette: Káprály Mihály (Becséri Gergely, Rózsa Dávid).
Gólszerző: Ilyés (17.), Tóth D. (78.), ill. Simon K. (3.), Yahaya (38.), Bjelos (57.).
Sárga lap: Babinyecz (40.), Miklós (74.), Albert (92.), ill. Boumal (69.), Bjelos (92.).

Békéscsaba: Winter – Hodonicki, Farkas M., Albert, Mikló – Váradi (Farkas B., 61.), Zvara (Varga Sz., 73.), Babinyecz (Fazekas, 61.), Gránicz (Pantovics, 61.) – Ilyés (Lukács, 73.), Tóth D. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Újpest: Pajovics – Kastrati, Kutrumpisz (Kuusk, 46.), Kádár, Antonov – Mack (Onovo, 64.), Boumal – Croizet (Yahaya, 23.), Bjelos, Simon K. (Beridze, 64.) – Viana (Zivzivadze, 81.). Vezetőedző: Milos Kruscsics.

Schindler Szabolcs: – Az első félidő nem a mi elképzeléseink szerint alakult, szünet után visszajöttünk és végig partiban voltunk. Jó mecset játszottunk, de sok véleményes eset volt. A védekezésben többet hibáztunk, és igazság szerint a döntő szituációkban jobb volt az Újpest.