Közösségi oldalak

Sport

Közgyűlést tartott a Lakótelepi SE

Megtartotta küldött közgyűlését az alapításának negyvenedik évfordulóját ünneplő békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) a Lencsési Közösségi Házban.

A közgyűlés elején egy perces néma felállással emlékeztek meg a legutóbbi közgyűlés óta elhunyt kiváló sportemberekről, Wertheim Albert Ezredes Úrról és Bartyik Jenő Mesterről. Gregor László levezető elnök megnyitója után az egyesület alelnöke, Lovas István tartotta meg beszámolóját a 2021 év történéseiről. Az egyesület a pandémia okozta nehézségek ellenére megtartotta szakosztályait és működőképességét. Komoly kiadásokat jelentett az iskolai termek bezárása után az edzéslehetőségek biztosítása. Sokat jelentett, hogy a békéscsabai önkormányzat lehetőségeihez képest támogatta az egyesületet, így sikerült átvészelni az időszakot úgy, hogy kiemelkedő eredményeket is sikerült elérni.

Ezekről az eredményekről, és az ehhez fűződő munkáról adott tájékoztatást Debreczeni Dezső Mester, a JALTE elnöke, a Kick-box Szakosztály nagy létszámú és rendkívül eredményes point-fighting csoportjának vezetőedzője. A korosztályos kick-box Európa-bajnokságon egyéni és csapat aranyérmek, dobogós helyezése, helytállás fémjelezte ezt a munkát. Létszámukat nem csak megtartották, hanem növelték is. Kitért arra a szülők segítségével folyó, hatalmas munkára, ami a március 12-i békéscsabai Kick-box Diákolimpia Döntő sikeres megrendezésének érdekében folyik. A tájékoztatást taps követte.

Haba József, a Felügyelő Bizottság elnöke rendkívül akkurátus és részletekbe menő, magas szintű elemzéssel értékelte a gazdasági tevékenységet, kitérve a ritkán, szórványosan jelentkező problémákra is. A közgyűlés a beszámolót és a FEB értékelését elfogadta. Lovas István alelnök az év munkarendjét is ismertette. Decemberben újabb küldött közgyűlést tart az egyesület, s itt új elnökséget kell választani. A Jelölő Bizottság elnökének Farkas András Mestert választotta meg a küldött közgyűlés, ami felelősségteljes munkát jelent.

A küldöttgyűlés utolsó részében két kiemelkedően teljesítő magyar válogatott kick-box sportolót kapott elismerést. Malatyinszki Bendegúz, a korosztályos kick-box Európa-bajnokságon egyéniben ezüst és bronzérmet, csapatban aranyérmet szerzett. A távol lévő Európa-bajnok Petró Lili helyett edzője, Debreczeni Dezső vette a díjat. Elismerést kapott Jancsika-Uhrin Nóra gazdaságvezető is munkájáért.