Közösségi oldalak

Sport

Nem bírt a listavezetővel a Füzesgyarmat csapata az NB III-ban

Fotó: Erdős Csaba

Nem bírt a listavezetővel a füzesgyarmati labdarúgócsapat az NB III-as bajnokság 18. fordulója keretében megvívott idegenbeli mérkőzésen. A sárrétiek tartalékos alakulatának sikerült megszorongatnia a Keleti csoportot magasan vezető Kazincbarcikát, de jelen helyzetében ennél többre nem futotta erejéből.

A tartalékosan felálló gyarmatiak biztonsági játékot választottak a listavezető otthonában. Megszállták térfelüket, igyekeztek lezárni a területeket a hazaiak veszélyes támadói elöl, ebből a „sündisznóállásból” pedig szórványos kontrákkal veszélyeztettek. A listavezető nehezen boldogult ezzel a hadrenddel, de egyetlen hiba is elegendő volt számára, hogy szűk félórán belül megszerezze a vezetést a gólkirályjelölt Laczkó révén, 1–0. A sárrétiek a folytatásban sem változtattak stratégiájukon, ezzel megnehezítve a barcikaiak támadásépítéseit.

A házigazdák szünet után is csak átlövésekből tudták veszélyeztetni Ferenczi kapuját, de azok vagy célt tévesztettek, vagy a kapusnak jelentettek csemegét. Ezért is maradhatott nyílt a mérkőzés egészen a finisig. A 88. percben azonban véleményes tizenegyeshez jutott a Barcika, a nyáron éppen onnan igazolt Oltean emiatt kireklamálta magának a második sárga lapját, a büntetőt pedig Süttő értékesítette magabiztosan, 2–0. Az idény végére sok sebből vérző gyarmati alakulat tisztesen helytállt, de a bravúrhoz nem volt meg benne a szükséges támadópotenciál.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Kazincbarcika SC–Füzesgyarmati SK 2–0 (1–0)
Kazincbarcika, 200 néző
Vezette: Mencsik László (Hovanecz Máté László, Kurinka Béla).
Gólszerző: Laczkó (28.), Süttő (89. – 11-esből). Kiállítva: Oltean (88.).

Kazincbarcika: Megyeri – Szemere, Márton, Dvorschák, Székely – Vladul, Ádám (Lukács, 91.), Nagy J., Süttő – Laczkó (Kálmán, 89.), Bartos (Kristófi, 76.). Vezetőedző: Varga Attila.

Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim S., Lippai, Raducu, Szántó (Sundas, 29.) – Oltean, Borbély – Cigan (Szilágyi, 63.), Hussein (Márkus, 46.), Pataki – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Mivel nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, így a csapattal szemben részben a stabilitás volt az elvárás, részben pedig a sérülések, eltiltások elkerülése. A szervezettséggel elégedettek lehettünk, de mivel mindhárom cserénket a kényszer szülte, illetve még egy piros lapot is kireklamáltunk, ezért a jövő hét még nehezebbnek ígérkezik.