Közösségi oldalak

Sport

Hazai győzelem a Kórház utcában

Fotó: Such Tamás

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság szerdai 17. fordulójában az első hazai győzelmét ünnepelte a Békéscsaba 1912 Előre csapata, amely a Nyíregyházát fektette két vállra. A lilák négy napon belül második sikerüket érték el, a begyűjtött 6 ponttal pedig a három pozíciót javítottak a tabellán.

A Békéscsaba már az első percekben világossá tette, legyen bármilyen erősségű is az ellenfél, győzni szeretne, idén először hazai pályán. A szinte minden támadásban főszerepet vállaló Lukács Raymond már a 14. percben gólt szerzett, igaz a játékvezető szerint nem szabályosat. A csabai támadó aztán egy szöglet után fejjel bevette Hegedüs Lajos kapuját. A nyíregyházi támadók legalább annyiszor bukkantak fel a csabai 16-os előtt, mint a hazaiak Hegedüs kapuja előtt, ám a lehetőségeiket sorra elpuskázták. 28. percben Király jobb oldali szöglete után a berobbanó Lukács néhány lépésről a kapu közepébe bólintott, 1–0.

A Nyíregyháza nagy energiát mozgósított a második félidőben, bár igazi nagy helyzetet keveset dolgozott ki. Az utolsó percekben hatalmas nyomás nehezedett a békéscsabaiakra, ám ezúttal sikerült kibekkelniük kapott gól nélkül, ami végül három pontot eredményezett és azt, hogy hosszú idő után elkerültek a kieső helyről.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 440 néző
Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Gólszerző: Lukács (42.).
Sárga lap: Király (28.), Gránicz (77.), ill. Papucsek (64.).

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Fazekas, 59.), Farkas M., Bora, Horváth P. – Hodonicki, Király (Paudits, 79.), Szabó P. (Gránicz, 66.), Horváth P. – Lukács R. (Puskás, 66.), Pantovics (Zvara, 79.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Nyíregyháza: Hegedűs – Szokol, Papucsek, Jánvári, Galambos (Banyoi, 86.) – Márkus – Pócsik (Novák, 70.), Sztankó (Csörgő, 70.), Paku, Vass P. (Hamed, 70.) – Zamostny. Vezetőedző: Feczkó Tamás.