Közösségi oldalak

Sport

Hajdúszoboszlón veszített a Békéscsaba 1912 Előre II csapata

Fotó: Hajdúszoboszlói SE/Tóth Imre

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján zsinórban az ötödik vereségét is elszenvedte a Békéscsaba 1912 Előre II csapata. A felforgatott tizeneggyel pályára lépő, igen tartalékos lila-fehér alakulat Hajdúszoboszlón nem járt eredménnyel, pedig az első félidei teljesítménye alapján mutatkozott esélye a bravúros pontszerzésre.

Az elején több nagy lehetőséget is elpuskáztak a csabai játékosok, akik saját térfelükre szorították a házigazdákat. A Szoboszló a semmiből szerezett vezetést a 16. percben Vincze révén, aki Máté passzát pörgette pár lépésről a rövid sarokba, 1–0. A folytatásban az irányítást is átvették a házigazdák, ennek ellenére akadtak ígéretes lehetőségek a csabai oldalon, de azok sorra kimaradtak.

Szünet után is támadásban maradt a hazai gárda és egyre inkább kapuja elé szorította a látogatókat. Bár Oláh Ákosék előtt adódott két komoly helyzet, az újabb gólokat a fürdővárosiak szerezték. Az 57. percben Dobira egy balról kapu elé lőtt labdánál nem figyeltek a védők (2–0), szűk negyedóra múltán pedig hasonló helyről az üresen maradt Máté fejére íveltek egy forintos labdát, a gólkirály pedig nem hibázott (3–0). A találatok még inkább feltüzelték a szoboszlói játékosokat, akik a hajrában is domináltak, ennek jutalmát pedig a csereként beálló Lénárt aratta le a 88. percben.

Az első félidő alapján nem tűnt úgy, hogy a hajdúságiak könnyed győzelmet aratnak majd, szünet után azonban egyértelműen fölé nőttek a Békéscsabának.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Hajdúszoboszlói SE–Békéscsaba 1912 Előre II 4–0 (1–0)
Hajdúszoboszló, 160 néző
Vezette: Horváth Máté (Kulcsár Dániel, Sztányi Tibor).
Gólszerző: Vincze (16.), Dobi (57.), Máté (69.), Lénárt (88.).

Hajdúszoboszló: Mészáros – Balogh K., Csiki, Vincze, Sütő – Fenyőfalvi (Bódis, 37.) – Lukács (Karács, 75.), Kis Sz. (Szabó L., 75.), Szathmári (Éles, 82.), Dobi (Lénárt, 75.) – Máté. Vezetőedző: Csillag László.

Békéscsaba II: Apró – Puskás (Czvalinga, 84.), Farkas Á. (Bukor, 46.), Sipaki, Zelik – Váradi, Bónus, Balog Zs., Kasik (Mágocsi, 68.) – Tóth P., Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs István Gábor: – Nem kezdtük rosszul a találkozót, megvoltak a lehetőségeink, de sajnos nem tudtunk élni velük. Akadtak a héten problémáink, melyeket nem sikerült orvosolnunk. Ennek tulajdonítható, hogy a második félidőben átszaladt rajtunk az ellenfél. Okulnunk kell a hibáinkból!