Közösségi oldalak

Hírek

Nem bírt a Diósgyőriekkel a Békéscsaba NB III-as csapata

Fotó: Milyó Pál

Némi meglepetésre az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 27. játéknapján a Kórház utcai Stadionból tért haza 3 ponttal a DVTK II csapata, amely Csatári két találatával győzte le a mérsékeltebb napot kifogó Békéscsaba 1912 Előre II gárdáját. A lila-fehér alakulat a küzdeni akarásáért dicsérhető, a támadójátékában azonban nem volt benne a gól ezen a napon.

Az első félidő inkább küzdelmes, mintsem színvonalas csatát hozott a két hasonló képességű fél között. A játék jobbára a két tizenhatos közé korlátozódott, a kapusokat nem késztették komoly bravúrra a mezőnyemberek.

Szünet után hamarjában megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Az 53. percben egy bal oldali szöglet után a hosszún érkező Csatárit felejtettek üresen, aki közelről bólintott a hálóba, 0–1. A folytatásban az Előre próbált nagyobb hangsúlyt fektetni a támadásokra, de ezen a napon nem igazán tudta kihasználni a gyors csatáraiban rejlő lehetőségeket. A vendégek szellemesebben játszottak és a hosszabbításban egy újabb Csatári-góllal bebiztosították a sikerüket, 0–2. Ekkor már néhány perce emberhátrányban játszott a Békéscsaba, mert Zeliket a hajrában második sárga lappal kiállította a játékvezető.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Diósgyőri VTK II 0–2 (0–0)
Békéscsaba, 150 néző
Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Juhász Szabolcs Olivér).
Gólszerző: Csatári (53., 93.).
Pieos lap: Zelik (87.).

Békéscsaba II: Tóth A. – Szabó Zs., Czvalinga, Szabó Cs., Kasik (Korógyi, 58.) – Bónus, Babinyecz, Zelik, Styecz (Pap Sz., 46.) – Ilyés, Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Diósgyőr II: Bánhegyi – Oláh B. (Orosz, 46.), Ivánka (Kundrák, 46.), Mrva, Keller (Bokros, 46.) – Csatári, Kispál, Szeles (Sós, 67.), Karika (Molnár R., 76.) – Korbély, Tóth B. Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

Brlázs István Gábor: – Alacsony színvonalú mérkőzésen sok hiba volt mindkét oldalon, inkább a küzdelem dominált. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben, mégis kikaptunk, mert a semmiből tudtak két gólt szerezni.