Közösségi oldalak

Sport

Négyhetes nyeretlenségi sorozatot szakított meg a Körösladány

Fotó: Erdős Csaba

Négyhetes nyeretlenségi sorozatát szakította meg vasárnap a Körösladány MSK NB III-as labdarúgócsapata. A sárrétiek a bajnokság vasárnapi 13. fordulójában a szervezett Egert múlták felül, a begyűjtött három ponttal pedig ismét a tabella felső harmadában jegyzik őket.

Nagy elánnal kezdett mindkét csapat. A hazaiak negyedóra múltán vették át az irányítást, és nyomás alá helyezték az Egert. Burai a 22. percben szerzett vezetést, miután Farkas beadását juttatta közelről a kapuba. További helyzeteket is kidolgozott a hazai gárda, amely eldönthette volna a meccs kimenetelét, az újabb góljára azonban a játékrész hajrájáig kellett várni. Ekkor Czirokot állították meg szabálytalanul a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Csicsely értékesítette.

A második félidő eleje is ladányi helyzetekkel folytatódott, a vendégcsapat úgymond a semmiből szépített az 59. percben. Kavarodás támadt a hazai büntetőterületen belül, melynek végén újabb tizenegyest ítélt a játékvezető, amit a rutinos Simon be is lőtt. Az Eger bátrabban focizott, a házigazdákat egy időre megfogta a kapott gól. Azután rendezték soraikat és ismét fölénybe kerültek. A látogatók csak szórványos pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni, mindez azonban kevés volt a pontszerzésükhöz. A többet és veszélyesebben támadó hazaiak megérdemelt győzelmet arattak.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Eger SE 2–1 (2–0)
Körösladány, 300 néző
Vezette: Nagy Attila László (Molnár Alex, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Burai (22.), Csicsely (41. – 11-esből), ill. Simon A. (59. – 11-esből).

Körösladány: Kertész – Talpalló (Cservenák, 69.), Ruzsa, Szántó M., Bakk – Zelenyánszki, Pusztai – Csicsely, Czirok (Szabó L., 89.) Burai (Malkócs, 79.) – Farkas J. (Papp D., 69.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Eger: Szalay – Papp K., Rébék (Nagy G., 67.), Juhász G. – Kispál (Farkas G., 67.), Dobler (Gáspár, 46.), Dávid, Hadnagy (Berki, 81.), Kovács D. – Simon A., Jónyer. Vezetőedző: Céró Bálint.

Ekker Attila: – Mindenképpen szerettük volna megnyerni a mai mérkőzést is, hogy a tabella első harmadában tudjunk maradni. A fiúk átérezték a meccs fontosságát, így jó játékvezetés mellett megérdemelten nyertünk.

Céró Bálint: – Ellenfelünk minden olyan eszközt ránk erőltetett amit lehetett, s ehhez sajnos a játékvezetők is partnernek bizonyultak. Sajnos a lehetőségeinket nem tudtuk gólra váltani. Örülök, hogy nem lett több sérültünk, ellenfelünknek gratulálok. Szeretném, ha a labdarúgásunk komplexen tisztább irányba változna.

Videó: Sportklub.net