Közösségi oldalak

Sport

Újabb „négypontos” hazai mérkőzést veszített el a Békéscsabai Előre NKSE

Fotó: Békéscsabai Előre NKSE/Facebook

Az MTK a Békéscsaba otthonában szerezte meg első pontjait a női kézilabda NB I mostani idényében.

A fővárosiak pénteken 27-25-re győztek, a csapatot Vida Gergő vezetőedző keddi menesztése miatt Marinko Kekezovity és Rutka Péter irányította. A csabaiaknál Marija Lanistanin 12, az MTK-ban Pál Tamara és Koronczai Petra hat-hat gólt lőtt.

A fővárosiak kezdtek jobban, akiket az első negyedórában Koronczai Petra góljai éltettek. A hazaiak Marija Agbaba és a fiatal Bucsi Lili találataival tartották az egy-két gólos különbséget, a félidő közepén azonban egy hármas sorozatnak köszönhetően először volt náluk az előny 8–7-es állásnál. Ettől persze még nem lélegezhettek fel, hiszen az MTK gólra góllal válaszolt és nem hagyta magát leszakítani. Agbaba átlövésével 12–10-nél járt először két találattal előrébb az Előre a félidő végéhez közeledve, a szünetre is minimális csabai vezetéssel tértek a csapatok.

A szusszanást követően is folytatódott a késhegyre menő csata. A vendégek pillanatnyi „megállást” sem engedélyeztek a hazai játékosoknak, amikor kihagytak Mayer Szabináék, azt nyomban gólokkal büntették (40. p.: 17–19). Ugyanezt persze a csabaiak is megtették, akik az extrát nyújtó Agbaba három találatával hamarjában fordítottak (46. p.: 20–19). Az 52. percig fej-fej mellett haladt a két gárda (21–12), ám ekkor öt minutára „lefagyott” a hazai gépezet, az eladott labdákkal és a technikai hibákat kihasználva, az addigi legjelentősebb különbséggel, négy góllal lépett el kék-fehér gárda. Innen pedig már Papp Bálint időkérése ellenére sem volt visszaútjuk a házigazdáknak. Nagy rohanás vette kezdetét, de a vendégek két gólnyi fórt megőriztek, ezzel nagyon értékes pontokhoz jutottak, a Békéscsaba viszont anélkül marad a decemberi, sokkal nehezebbnek ígérkező folytatásig.

B.M.

NB I-es női kézilabda-mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–MTK Budapest 25–27 (14–13)
Békéscsaba, 600 néző
Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3.
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–4; 13. p.: 5–7; 17. p.: 8–7; 26. p.: 12–10; 37. p.: 16–18; 43. p.: 19–19; 50. p.: 21–21; 55. p.: 21–25.

Békéscsaba: Razum – Andróczki 2, M. AGBABA 12(6), BUCSI 6, Mayer 3, Gyimesi 1, Hajtai. Csere: Szabó D. (kapus), Giricz 1, Vámosi, Termány, Kukely K., Horváth G., Török, Bencsik, Borbély. Edző: Papp Bálint.

MTK: Győri B. – Grosch 2, Kekezovity 2, Mazák-Németh, Szabó L. 2, KORONCZAI 6, PELCZÉDER 3. Csere: SUBA (kapus), Szabó K. 3, Román 2, Simon P., Dakos 1, Sallai, Pál 6 (3), Juhász E. Megbízott edző: Kekezovity Marinko.

Papp Bálint: – Nyílt sisakos küzdelem volt mindkét részről. A második félidőben volt egy rövidzárlatunk, ahol elhúzott az MTK. Küzdöttünk az utolsó pillanatig, sajnos azonban nem tudtuk átlépni az árnyékunkat. Akadtak jó teljesítmények a meccsen, mégis adósak maradtunk az eredménnyel. Dolgoznunk kell keményen tovább!

Kekezovity Marinko: – Nagyon nehéz pozícióban voltunk, egyetlen közös edzéssel jöttünk Békéscsabára. Remekül küzdöttek a lányok, igazi csapatmunka eredménye volt a mai győzelmünk.