Közösségi oldalak

Sport

Fontos pontot rabolt Tiszafüreden a Békéscsaba NB III-as csapata

Fotó: tiszafuredivse.hu

Változatos és fordulatokban gazdag mérkőzésen szerzett pontot Tiszafüreden a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as labdarúgócsapata. A lila-fehérek a bajnokság 13. fordulója keretében megvívott vasárnapi meccsen előnyben és hátrányban egyaránt voltak, és végül akár nyerhettek is volna a jó képességű házigazdákkal szemben.

Régen várt lendülettel kezdett a csabai együttes, ennek az első negyedóra végén gól lett a jutalma, amit Ilyés jegyzett egy kontraakció végén, 15 méterre a kaputól. A hátránya birtokában kezdeményezőbb lett a Tiszafüred és újabb negyedóra múltán már nála volt az előny. Előbb Skulka volt eredményes az ex-csabai Tóth Dániel centerezéséből, majd Barzsó lőtt bombagólt 25 méterről a hosszú alsó sarokba.

A lilákat ne törték meg a bekapott gólok, és a második félidőre új erőre kaptak. Az 57. percben Ilyés lőtt bődületes kapufát, majd üggyel-bajjel felszabadítottak a fürediek. A 70. percben Bónussal szemben már nem volt sanszuk erre, a középpályás egy jobbról érkező beadást passzolt a hálóba egy higgadt cselt követően. Öt minutával később Balla adta vissza a „kölcsönt”, aki távolról szép gólt ragasztott a hazai kapuba. A fölényben játszó vendégek le is zárhatták volna a meccset, de kimaradtak a lehetőségeik, a Tiszafüred viszont nem sokkal a vége előtt egy kapu előtti kavarodást kihasználva egyenlített.
Összességében a jól játszó Előrének állt a mérkőzés, de az előzetes terveket így is megvalósította a csapat, hiszen pontot szerzett.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Tiszafüredi VSE–Békéscsaba 1912 Előre II 3–3 (2–1)
Tiszafüred, 500 néző
Vezette: Kovács Tamás (Balla Levente, Juhász Bálint).
Gólszerző: Skulka (21.), Barzsó (29.), Kalóz (86.), ill. Ilyés (15.), Bónus (70.), Balla (75.).

Tiszafüred: Tajti – Háda (Kalóz, 76.), Baranyi, Fehér Zs., Karika – Mácsai, Földi B. (Tóth T., 76.), Barzsó (Kertész, 60.) – Tóth D. (Barna V., 76.), Szabó V., Skulka (Tomola, 60.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Békéscsaba II: Tóth A. – Trescsula, Sipaki, Izing, Bor – Pap Sz. (Orvos Le., 80.), Sipos G., Farkas B. (Balla, 61.), Bónus – Ilyés, Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – A szezon legjobb játékát nyújtotta a csapat az elkerülhető harmadik gól ellenére. Addigra már le kellett volna zárnunk ezt a mérkőzést, ennek ellenére nem vagyok elkeseredve, ha így teljesítenek mindig a fiúk, akkor sok szép sikerben lesz még részünk és az idény végére elfoglalhatjuk a tabellán a méltó helyünket. Persze ehhez lelkiismeretesen kell dolgoznunk továbbra.