Közösségi oldalak

Belföld

Nagy a baj Békéscsabán, lassan kiesik a csapat az NB II-ből!

A budafokiak kreatívabbak voltak és több veszélyt jelentettek a 90 perc során. Fotó: Meder István/nemzetisport.hu

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság utolsó előtti játéknapján vereséget szenvedett a budafoki kiesési rangadón a Békéscsaba 1912 Előre csapata. Az lilák harmatos támadójátékkal maradtak alul, így a III. Kerületi TVE elleni a sorsdöntő utolsó körre mindössze egyetlen pont előnyük maradt a kieső pozíciókat elfoglaló hármas előtt.

ezdettől kitűnt, hogy két alaposan felspannolt együttes néz farkasszemet egymással. Eleinte eseménytelenül teltek a percek, mindkét fél a biztonságot tartotta szem előtt. Aztán feljebb tolta hadrendjét az Előre és ostromolni kezdte Horváth kapuját. A budafokiak hosszú perceken át képtelenek voltak kijönni a térfelükről, a csabai szögleteket azonban rendre hárították. Az első valamire való hazai próbálkozásuk kis híján gólt hozott a 20. percben. Kovács Dávid 22 méteres szabadrúgása a felső lécről vágódott a mezőnybe, amit azután eltakarítottak a védők. Megélénkült a Budafok, elsősorban pontrúgásokból veszélyeztetett. Félórányi játék után Soltész 12 méteres lövésénél Winternek kellett nagy bravúrt bemutatnia, hogy megóvja kapuját a góltól. A sors fintora, hogy bő tíz perccel később éppen az ő ki nem kényszerített hibájából került hátrányba a lila-fehér alakulat, a fiatal hálóőr mintha még mindig lámpalázban égett volna!

Szünet után a hazaiak kezdtek aktívabban, a csabaiak a középpályás soruk passzivitása miatt képtelenek voltak eljutni a fővárosi kapu előteréig. Volt ugyan egy büntetőgyanús akciójuk, de a közelben álló játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet. A támadójáték fellendítése érdekében a 64. percben hármat is cserélt Brlázs Gábor, de még jóformán pályán sem voltak az újonnan bevetett játékosok, amikor a hazaiak csereembere megduplázta az előnyt. A folytatásban már nem volt különösebb vesztenivalójuk a liláknak, ennek megfelelően jobban kinyíltak, még Szabó Csaba helyére is támadó szellemű játékos állt. A kapuig így is csak ritkán tudtak eljutni, mert az akarás nem társult kellő fantáziával ezen a napon.
Győzelmével a Budafok bennmaradt a második vonalban, a Békéscsabára pedig amolyan „orosz rulett” vár jövő vasárnap a III. Kerületi TVE ellen.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Budafoki MTE–Békéscsaba 1912 Előre 2–0 (1–0)
Budapest, 630 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Róbert, Kiss Balázs).
Gólszerző: Kovács D. (41.), Szabó L. (66.).
Sárga lap: Horgosi (39.), Kovács D. (42.), ill. Máris (29.), Farkas M. (57.), Zvara (68.), Tóth D. (76.),

Budafok: Horváth A. – Margitics, Jagodics M., Fótyik, Horgosi – Adorján, Csonka A., Beke (Zuigéber, 77.), Soltész I. – László D. (Kalmár, 83.), Kovács D. (Szabó L., 61.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Békéscsaba: Winter – Hodonicki (Puskás, 64.), Farkas M., Szabó Cs. (Gránicz, 76.), Bora, Mikló – Zvara, Kitl, Horváth P. – Máris (Ilyés, 64.), Lukács (Tóth D., 64.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Csizmadia Csaba:

Brlázs István Gábor: